Tronstad med perlemål da Vitesse spilte uavgjort

Sondre Tronstad noterte seg for et lekkert mål da Vitesse spilte 3-3 mot Fortuna Sittard i nederlandsk fotball torsdag.

Saken oppdateres.

Tronstad scoret sesongens første mål da han stanget inn Vitesses første nettkjenning. Midtbanemannen raget høyest i feltet og headet ballen i krysset til 1-1.

Oppgjøret endte 3-3 etter en sen utligning av Vitesses Lois Openda.

Det ene poenget gjør at Vitesse ender på 4.-plass i æresdivisjonen, selv om det gjenstår én kamp. Tronstads klubb har 61 poeng. Dermed er det sju poeng opp til tredjeplasserte AZ Alkmaar.

AZ spilte 0-0 mot Groningen torsdag, i et oppgjør der det var fire nordmenn på banen det siste kvarteret. Fredrik Midtsjø og Jonas Svensson spilte hele oppgjøret for AZ, mens Håkon Evjen kom inn det siste kvarteret.

Innhoppet var hans første på nesten tre måneder.

– Det var fint å få spilletid igjen. Det var en artig kamp, og de spilte med fem bak, så det var hardt. Vi hadde mye ball og presset på, sier Evjen til NTB.

AZ er nummer tre på tabellen og har igjen Heracles hjemme i siste kamp. Det er tre poeng opp til PSV på annenplassen. Laget som ender der spiller Champions League-kvalifisering neste sesong, mens tredjeplassen går til europaligaens gruppespill.

– Tredjeplass er ikke dårlig, men vi kastet bort mange poeng i begynnelsen av sesongen. Målet var å kjempe om en annenplass, så det er tungt å bli nummer tre. Men vi får være fornøyde med det, sier Evjen.

Jørgen Strand Larsen kom inn etter halvspilt 2. omgang for Groningen. Han åpnet sesongen glitrende og scoret ni mål på de første 20 kampene, men har gått målløs av banen i de siste ni kampene.

(©NTB)

På forsiden nå