Sandefjord-troppen i ventekarantene – spiller avga positiv virustest

Hele spillertroppen til eliteserieklubben Sandefjord er i ventekarantene i påvente av svar på en virustest.

Saken oppdateres.

Det opplyser klubben tirsdag.

«Hele spillertroppen er satt i ventekarantene i påvente av et svar på PCR-test. Enkelte av spillerne er beregnet som nærkontakt med en smittet, og laget er derfor i ventekarantene inntil negativt svar er avgitt», heter det i en melding.

Videre opplyses det at tirsdagens trening er avlyst.

Daglig leder Espen Bugge Pettersen bekrefter overfor NTB at det er en av de skadde spillerne i klubben som har avgitt positiv virustest. Vedkommende har ikke vært en del av spillertroppen den siste tiden.

Flere nærkontakter

Et par av de øvrige spillerne har imidlertid fått status som nærkontakter som følge av at de har hatt kontakt med den smittede spilleren på fritiden.

– Disse har trent felles med laget, og derfor er laget i ventekarantene i påvente av svar på virustestene, sier Bugge Pettersen til NTB.

De aktuelle spillerne ble testet tirsdag morgen. Sandefjord håper å ha svarene klare senere tirsdag.

Den smittede spilleren skal ha kun milde symptomer.

Håper på negative tester

Det er inntil videre usikkert om karantenesituasjonen vil kunne få konsekvenser for gjennomføringen av torsdagens bortekamp mot Strømsgodset.

– Vi håper og tror at disse testene er negative, og da kjører vi kamp som planlagt. Skulle de mot formodning være positive, blir det sju dagers karantene, sier Bugge Pettersen.

Bodø/Glimt er etter planen motstander på hjemmebane neste helg.

Sandefjord slo Viking 3-0 lørdag. Klubben står med to seirer og seks poeng denne sesongen. Det gir 14.-plass på tabellen.

(©NTB)

På forsiden nå