«Rutinerte» Christiansen i sitt andre OL: – Det er ikke så skummelt

Svømmeren Henrik Christiansen (24) er på plass i OL-landsbyen og klar for sitt andre OL med tre debutanter. Erfaringen fra Rio har gjort ham sterkere.

Saken oppdateres.

Torsdag møtte de fire norske svømmerne pressen for første gang før de skal i aksjon. Henrik Christiansen satt på podiet sammen med OL-debutantene Ingeborg Vassbakk Løyning (20), André Klippenberg Grindheim (21) og Tomoe Zenimoto Hvas (21).

Christiansens erfaring fra OL i Rio de Janeiro i 2016, der han deltok i 200 meter, 400 meter og 1500 meter fristil. På 1500 meter ble det finale, men endte sist der (8.-plass). Nå ønsker han å forbedre det.

– Det føles som en litt tryggere rammere å prestere i. Man har vært med før, og det er ikke så skummelt. Det er jo selvfølgelig kjempestort, men man gjør det ikke større enn det er. Man møter ikke noen nye mennesker i et OL enn et VM. Jeg stiller enda sterkere og føler meg trygg på meg selv i mitt andre OL, sa Christiansen.

– Målet er alltid å perse på samtlige øvelser. Får jeg det på 400, 800 og 1500, er jeg kjempefornøyd, sa 24-åringen om målsettingene under sommerens leker.

Svømmerne skal i aksjon allerede lørdag. Da venter 400 meter fri for Christiansen og 100 meter bryst for Grindheim i innledende heat.


(©NTB)

På forsiden nå