Fotballprofilen Stefan Johansen signerte permanent avtale med QPR

Midtbaneprofilen Stefan Johansen (30) blir værende i Queens Park Rangers på permanent basis. Klubben har kjøpt ham ut av kontrakten med Fulham.

Saken oppdateres.

Det får NTB bekreftet lørdag ettermiddag. Johansen har skrevet under på en treårsavtale med London-klubben.

Dermed fortsetter nordmannen karrieren i den engelske mesterskapsserien. Han var utlånt til nettopp QPR siste halvdel av forrige sesong.

– Det kjennes veldig bra å kunne fortsette i QPR etter et fint låneopphold i vår. Jeg var fornøyd med vårsesongen for min egen del også, så jeg gleder meg veldig til fortsettelsen med QPR, sier Johansen til NTB.

Erfaring

Johansen har vært proff i Storbritannia de siste åtte sesongene. Han dro til Celtic etter å ha tatt seriegull med Strømsgodset, og senere har han spilt for Fulham og på utlån i West Bromwich.

I fjor ble han ikke innlemmet i Fulhams Premier League-tropp. Laget rykket ned fra toppnivået og blir denne sesongen en konkurrent for Johansens nye klubb.

Midtbanespilleren spilte 21 kamper og scoret fire mål for QPR i vår. London-klubben avsluttet sist sesong sterkt med fire seirer på de siste fem kampene og ble nummer ni i mesterskapsserien med 68 poeng.

– Ambisjonene den kommende sesongen blir å bygge videre på den gode vårsesongen vi hadde. Vi satser på å være et topplag den kommende sesongen, det er det vi skal jobbe for, sier Johansen til NTB.

Fornøyd manager

QPR-manager Mark Warburton er glad for å ha Johansen med på laget.

– Jeg er helt henrykt over det. Påvirkningen han hadde hos oss forrige sesong, både på og utenfor banen, var lett å se for alle. Han har erfaring på internasjonalt nivå, og har kvalitet i overflod, sier han til klubbens nettsider.

– Det har krevd mye jobb fra mange mennesker for å få denne overgangen i boks, og det er fantastisk at prosessen har båret frukter, tilføyer han.

I mars la Johansen, som da var Norge-kaptein, opp som landslagsspiller.

(©NTB)

På forsiden nå