Japansk nedtur – «kong Kohei» røk ut av OL

Japans store turnstjerne Kohei Uchimura falt ned under kvalifiseringen i svingstang lørdag og spolerte sine sjanser til OL-suksess på hjemmebane.

Saken oppdateres.

32-åringen vant mangekampen i samtlige VM og OL fra 2009 til 2016, men i disse lekene skulle han nøye seg med svingstang og skranke. Han satset på å avslutte karrieren med et nytt høydepunkt.

Det håpet brast da han glapp stangen og deiset i bakken. Han fullførte øvelsen, men med 13,866 poeng var muligheten til finaleplass borte. Han trakk seg fra skranke.

– I de tre siste OL greide jeg å gjenskape nivået jeg hadde oppnådd på trening, men ikke denne gang, sa en nedslått Uchimura.

– Jeg er nok over toppen. Bare å bli tatt ut på det japanske laget var vanskelig denne gang.

Åpner for VM

Skulderproblemer tvang fram avgjørelsen om ikke å prøve på sin tredje strake OL-seier i mangekamp, men han håpet på suksess i apparatfinalene.

– Jeg var veldig langt nede da jeg var skadd, så jeg kan ikke være altfor skuffet, sa han og utelukket ikke et siste hurra i høstens VM.

– La meg tenke på det. Det er ikke sikkert at dette var min siste konkurranse, sa Uchimura, som nylig beskrev seg selv som en «fossil» sammenlignet med sine unge lagkamerater.

Orket ikke

Det ble fiasko også for nederlenderen Epke Zonderland. Han er verdensmester i svingstang tre ganger og vant OL-gull i øvelsen i 2012, men han endte bak Uchimura.

– Jeg greide ikke mer enn dette i dag. Jeg gjorde ingen store feil, men kroppen min orket bare ikke mer, sa 35-åringen.

Tross Uchimuras miss var en japaner best i kvalifiseringen i svingstang. Daiki Hashimoto oppnådde 15,033 poeng. Japan leder lagkonkurransen foran Kina før lagfinalen mandag.

(©NTB)

På forsiden nå