Jarstein omsider klarert for trening etter sykdomsmareritt

Landslagskeeper Rune Almenning Jarstein (36) er friskmeldt etter nesten fire måneder med sykdom og kan starte å trene forsiktig igjen.

Saken oppdateres.

Det opplyser Norge- og Hertha Berlin-målvakten via sin Instagram-profil.

Jarstein ble smittet av koronavirus i starten av april og ble deretter rammet av betennelse på hjertemuskelen.

– Etter fire måneder uten trening på grunn av myokarditt etter korona fikk jeg i dag beskjed om at hjertet mitt er bra igjen, og at jeg kan starte med lett trening og bygge opp kroppen min igjen, skriver han.

Må bruke tid

Etter en lang periode uten trening er det svært usannsynlig at Jarstein rekker serieåpningen i Bundesliga borte mot Köln 15. august. Det kan også bli knapt med tid fram til Norges VM-kvalifiseringskamp mot Nederland på Ullevaal 1. september.

I samme periode venter også landskamper mot Latvia og Gibraltar.

– Jeg gleder meg så mye til å være med laget igjen, skriver Jarstein på Instagram.

Han har tidligere sagt at hovedmålet etter sykdomsperioden han har vært gjennom er å bli helt frisk.

Alvorlig

Fotballandslagets lege Ola Sand satte tidligere denne måneden ord på alvorlighetsgraden i Jarsteins sykdomsforløp i et intervju med NTB.

– Da Rune ble innlagt med covid-19-sykdom, hadde han dobbeltsidig lungebetennelse og blodpropp i en lunge. Det er alvorlige komplikasjoner etter denne sykdommen, sa han.

– Det ble så påvist at Rune hadde pådratt seg en hjertemuskelbetennelse. Jeg tror han blir helt frisk igjen, men han må ta tiden til hjelp. Jeg vil tro det dreier seg om noen måneder, fortsatte Sand.

Jarstein, som fyller 37 år i slutten av september, har kontrakt med Hertha Berlin til sommeren 2023. Han står oppført med 72 landskamper for Norge.

(©NTB)

På forsiden nå