McLaughlin gjorde som Warholm: – Det føles ikke virkelig ennå

Dagen etter Karsten Warholms fantomløp kopierte Sydney McLaughlin hans prestasjon ved å løpe langt under sin egen verdensrekord i finalen på 400 meter hekk.

Saken oppdateres.

Den amerikanske 21-åringen stormet inn til 51,46 og slo sin egen rekord satt tidligere i sommer med 44 hundredels sekund. Også lagvenninnen Dalilah Muhammad på sølvplass løp under den gamle rekorden da hun kom inn til 51,58.

– Det føles ikke virkelig ennå, jeg jobber med å ta det inn. Jeg visste at jeg hadde det i meg. Det handler om å sette det sammen og få det ut, og det greide jeg i dag, sa McLaughlin til BBC.

Som nok et ekko fra mennenes OL-finale på distansen et drøyt døgn tidligere løp bronsevinneren inn til den fjerde beste tiden noensinne. Femke Bol kom inn til 52,03, som er europarekord.

Dermed viste banen på OL-stadion i Tokyo seg igjen rekordrask.

McLaughlin satte verdensrekord med 51,90 under det amerikanske uttaksstevnet i slutten av juni.

Spurtet til gull

Muhammad innledet finalen forrykende og ledet lenge, men McLaughlin var uimotståelig i spurten, slik Warholm var det dagen før.

– For et løp! Jeg så Dalilah foran meg før den siste hekken og tenkte bare «nå må du fullføre». Løpet starter ikke for alvor før den sjuende hekken. Det handler om å stole på treningen, stole på treneren, sa McLaughlin.

– Jeg er alene på banen, men jeg har veldig mange som støtter meg. Jeg er sikker på at familien min og lagkameratene hjemme er lykkelige nå.

På topp

Akkurat som Alison dos Santos tirsdag løp Femke Bol til en tid rett bak den gamle verdensrekorden, men måtte nøye seg med bronse.

– Jeg er fornøyd med det. Jeg visste at jeg måtte prestere på topp, for de andre jentene er så sterke. Jeg gjorde et veldig godt løp og er glad for at det holdt til medalje, sa Bol til BBC.(©NTB)

På forsiden nå