Crouser overlegen i kulestøt – sju centimeter fra verdensrekord

Amerikanske Ryan Crouser var overlegen i mennenes kulestøtkonkurranse i OL. Det lengste støtet på 23,30 meter sikret gull og olympisk rekord.

Saken oppdateres.

Crouser hadde allerede vunnet gull da han med konkurransens siste støt fikk opp resultatet som er bare sju centimeter bak hans egen verdensrekord.

Crouser var favoritt før finalen, og han skuffet ikke i noen av omgangene. Hele fem av de seks forsøkene til 28-åringen var lengre enn 22,65 meter, som var det landsmann og sølvvinner Joe Kovacs greide. Alle Crousers seks støt ville holdt til medalje.

Tomas Walsh fra New Zealand tok bronsen med sitt lengste støt på 22,47.

Crouser hadde både verdensrekorden og den olympiske rekorden før årets leker i Tokyo. Verdensrekorden er fortsatt på 23,37, mens den tidligere olympiske rekorden hans var på 22,52 som han satte i Rio i 2016. Den slo han allerede i første omgang i Tokyo, der hans dårligste finalestøt målte 22,54.

Crousers serie var 22,83-22,93-22,86-22,74-22,54-23,30.

– Alt det harde arbeidet er gjort på forhånd. Jeg hadde hodet på rett sted, og nøkkelen var å få til et godt støt tidlig. Det greide jeg, og jeg strammet grepet om seieren etter hvert, sa Crouser.

– Det handlet mye om å håndtere heten. Mot slutten ble jeg mer offensiv og jaget det helt lange støtet, og til slutt greide jeg det.

(©NTB)

På forsiden nå