Jamaicansk sjokkseier på 110 meter hekk

Hansle Parchment overrasket og beseiret den amerikanske storfavoritten Grant Holloway på 110 meter hekk. Holloway tok sølvet og Ronald Levy bronsen.

Saken oppdateres.

Det var forventet at Holloway skulle ta gullet på menenes korthekk. Amerikaneren har vært uovervinnelig i øvelsen denne sesongen, og i starten av torsdagens løp så det ut til at han på ny skulle være det.

Parchment kom imidlertid bakfra mot slutten og føk forbi amerikaneren på de siste hekkene.

– Jeg visste at han kom til å ta ledelsen, det gjør han alltid. Jeg aner ikke hvordan han tar seg så raskt til den førte hekken, men jeg visste at jeg hadde sjansen med en god avslutning, sa Parchment.

– Jeg nyter å overraske folk. Ingen forventet at jeg skulle vinne.

Parchment løp inn til 13,04, som er sesongbeste for 31-åringen. Holloway var slått med fem hundredels sekund. Vinnerens landsmann Ronald Levy tok bronsen ett hundredel bak sølvvinneren.

Nerver

– Det er ikke utfallet jeg ville ha, selvfølgelig. Men når du taper for en så stor konkurrent som Hansle så må du bare ta det og gå videre, sa Holloway, som var ubeseiret siden i fjor sommer. Nylig noterte han 12,81, ett hundredel fra verdensrekorden.

– Nervene og anledningen fikk nok overtaket på meg i dag, men jeg er ung. Jeg tar med meg dette og lærer av det. Det gikk ikke slik jeg ønsket, men jeg har iallfall olympisk medalje, sa han.

Parchment tok bronse på øvelsen i OL i London i 2012 og er ingen ukjent figur i friidretten.

(©NTB)

På forsiden nå