Sjokket i Barcelona: Messi forlater klubben – svak økonomi stopper ny avtale

Lionel Messi (34) blir ikke med Barcelona videre. Klubblegenden var enig med katalanerne om en ny kontrakt, men økonomiske problemer står i veien.

Saken oppdateres.

Det bekreftet Barcelona i en pressemelding torsdag kveld.

Sjokknyheten kom etter at spanske medier rapporterte om trøbbel på oppløpet i forhandlingene. Helt til det siste tydet alt på at Messi kom til å skrive under for fem nye år.

Argentineren har spilt hele sin proffkarriere i Barcelona. Han er ansett for å være klubbens beste spiller noensinne.

Sliter

Barcelona har en svært vanskeligstilt økonomi og er tynget av gjeld. I hele sommer har gigantklubben jobbet på høygir for å få på plass en ny Messi-avtale, men torsdag kveld innså partene at det ikke var mulig å få til en forlengelse som er innenfor La Ligas økonomikrav.

Messi har på papiret vært klubbløs siden hans siste kontrakt løp ut 30. juni. Nå er det også reelt på ordentlig, og det store spørsmålet er hva som blir hans neste stoppested.

«Begge parter beklager dypt at det ikke er mulig å oppfylle ønskene til både spiller og klubb», står det i Barcelonas uttalelse.

Klubbikon

Messi ble en del av Barcelona-systemet som 13-åring i år 2000. Siden debuten på A-laget i 2004 scoret argentineren 672 mål og sto bak 305 målgivende pasninger på sine 778 kamper for klubben.

På veien vant han ti La Liga-titler, og han har vært med på sju triumfer i den spanske cupen og sikret fire mesterligatrofeer.

Mot slutten av august i fjor var det krisestemning i Barcelona. Da ble det kjent at Messi ønsket seg vekk og krevde å bli løst fra kontrakten.

Den tittelløse sesongen i forveien hadde endt på verst tenkelige vis. Barcelona ble smadret hele 8-2 av Bayern München i kvartfinalen i Champions League.

Mistet troen

Messi hadde mistet troen på prosjektet til klubbpresident Josep Maria Bartomeu og mente at han hadde en klausul i kontrakten som gjorde at han kunne dra vederlagsfritt.

Barcelona på sin side sto på at klausulen gikk ut 10. juni, en dato som vanligvis er etter sesongen, men endte opp med å bli midt i den koronautsatte sesongen.

I starten av september besluttet Messi å fullføre Barcelona-kontrakten mot sin vilje.

– Jeg ville aldri gått til retten fordi Barca er klubben jeg elsker, som har gitt meg alt jeg har. Det er klubben i mitt liv. Jeg har skapt meg et liv her, sa Messi i et intervju med goal.com.

Snudde

Barcelona-fansen, som allerede var svært misfornøyde med Bartomeu, satte et stort press på klubbpresidenten. Han trakk seg fra stillingen i slutten av oktober.

Inn kom Joan Laporta, som hadde vært klubbpresident under Barcelonas storhetsperiode fra 2003 til 2010. En tid der Messi fikk sin debut og senere vant flere titler og sine to første gullballer.

Etter Laportas inntog tyder mer og mer på at Messi kom til å forlenge likevel. Den oppgitte og frustrerte versjonen av Messi fra forrige sommer var borte. Argentineren nådde i sommer et av karrierens største høydepunkt da han vant Copa America med Argentina.

34-åringen ble kåret til turneringens beste spiller etter at han både sto for flest mål og hadde flest målgivende pasninger. Det var hans første trofé med landslaget på seniornivå.

På forsiden nå