Landeveissyklingen inntar Afrika – Rwanda blir VM-vert i 2025

VM i landeveissykling skal for første gang innta Afrika når Rwandas hovedstad Kigali blir vertskap for mesterskapet i 2025.

Saken oppdateres.

Rwanda fikk torsdag tildelt mesterskapet i kamp mot Marokko. David Lappartient, president i Det internasjonale sykkelforbundet (UCI), har helt siden han overtok rollen i 2017 sagt at han ønsker seg et landeveis-VM på det afrikanske kontinentet.

Rwanda er et av landene i Afrika med mest markant kultur for sykkelsporten, og siden 2001 har åttedagersrittet Tour de Rwanda blitt arrangert årlig. Rittet har i sosiale medier fått kultstatus blant mange sykkelfans.

Selv om mesterskapet i 2025 blir det første i landeveis-VM i Afrika, blir det ikke første gang UCI holder VM på kontinentet. Sør-Afrika har holdt VM i terrengsykling og i BMX.

Årets landeveis-VM, som fortsetter med fellesstarter fredag, lørdag og søndag, arrangeres i Flandern i Belgia. De tre neste mesterskapene skal gå i Wollongong i Australia, Glasgow i Skottland og Zürich i Sveits.

(©NTB)

På forsiden nå