Therese Johaug suveren i Tryvann opp

Det ble ingen duell mellom Therese Johaug og Marit Bjørgen i rulleskirennet Tryvann opp. Til det var Johaug for god, mens Bjørgen hadde en dårlig dag.

Saken oppdateres.

Løpet var på 10,3 kilometer fra Sørkedalen opp til Tryvannstårnet i Oslo. Johaug var i fjor litt over to minutter foran Marit Bjørgen da sistnevnte gjorde comeback.

– Målet er å nærme meg tidsmessig, sa Bjørgen før start torsdag.

Det målet sprakk tidlig. 41 år gamle Bjørgen syntes å slite med teknikken, og hun klarte ikke å holde farten oppe på rulleskiene i de lette partiene de første tre-fire kilometerne fra Sørkedalen til Bogstad Camping. Ved passering Holmenkollen stasjon var hun allerede rundt 1.20 minutter bak Johaug.

Nærmest Johaug fulgte langløperen Astrid Øyre Slind, som måtte slippe i stigningen opp fra Besserud til Holmenkollen. Johaug bare malte på, og i mål skilte det 1.10 minutt mellom de to. Silje Øyre Slind tok tredjeplassen, 1.50 minutt bak vinneren.

– Det var nesten litt flaut. Jeg klarte ikke å være med i starten, men tok vel igjen et par mot slutten. Det var knalltøft og brutalt, og man blir virkelig satt på plass. Det var en god økt og bra med tanke på vinteren, sa Bjørgen til NRK.

– Jeg så ikke så mye til henne underveis, nei, men er imponert over henne likevel. Hun har vært sterk på trening i vår, og jeg vet hva hun er god for til vinteren, sa Johaug om Bjørgen.

Bjørgen endte på femteplass og var slått med 3.04 av venninnen.

Bjørgen har flere av langløpene som mål denne sesongen, mens Johaug har OL i Beijing som hovedmål.

(©NTB)

På forsiden nå