Sandviken vant tøff bortekamp mot Avaldsnes – VIF utklasset Arna-Bjørnar

Sandviken virker ustoppelige og vant 1-0 på en ikke fullt så god dag mot Avaldsnes i Toppserien. Vålerenga hadde en god dag og banket Arna-Bjørnar med hele 8-0.

Saken oppdateres.

Avgjørelsen falt for serielederne da innbytter Maria Brochmann fikk rotet inn 1-0-målet etter 70 minutter. Før det var det ikke mye som skilte de to lagene på første- og sjuendeplassen på tabellen i Toppserien.

Avaldsnes-spiller Karina Sævik var god for hjemmelaget i 1. omgang og kunne fort fått nettkjenning. Den største målsjansen før hvilen kom i sluttminuttet da en heading etter en corner fra Sævik ble reddet på streken av hjemmeforsvaret.

Etter hvert viste Sandviken sin styrke og hadde litt mer å kjøre på med enn Avaldsnes. De spilte seg til flere gode muligheter som kunne gitt både 2-0 og 3-0, spesielt etter Brochmanns scoring 20 minutter før full tid.

Uten tap?

Sandviken har ennå ikke tapt i årets sesong. Bergenslaget har vunnet 15 kamper og spilt en uavgjort. Lørdag ble det klart at Rosenborg sikrer seg minst sølvmedaljen, men med to runder igjen er det fire poeng opp til Sandviken.

Sandviken har igjen tabelljumbo Klepp hjemme i neste runde og avslutter borte mot LSK Kvinner 13. november. Rosenborg har igjen Kolbotn borte og Lyn hjemme.

Hattrick for Jensen

Vålerenga hadde ingen problemer med å slå Arna-Bjørnar med 8-0 hvor Synne Jensen scoret hattrick. Det var lagets største borteseier i Toppserien denne sesongen. Hjemme har de vunnet 7-0 over Klepp.

Jensen fant nettmaskene etter sju minutter, mens Dejana Stefanovic økte til 2-0 etter 21 minutter. Jensen økte til 3-0 etter 57 minutter med sitt annet mål, mens Stine Ballisager Pedersen gjorde 4-0 minuttet senere. Jensen fullførte sitt hattrick etter en drøy times spill.

Gjestene fra hovedstaden ga seg derimot ikke, og Katie Stengel og Amanda Andradottir ordnet 6-0 og 7-0. Innbytter Stengel scoret sitt annet mål til 8-0.

Med seieren har Oslo-laget los på LSK Kvinner på bronseplassen. Det skiller to poeng mellom de to. Lillestrøm har igjen Lyn borte og avslutter mot Sandviken. Vålerenga derimot har igjen Stabæk som holder kvalifiseringsplassen og avslutter borte mot Klepp.

(©NTB)

På forsiden nå