Kilde om kjæresten: – Vi blir gode sammen

Aleksander Aamodt Kilde (29) var kjapt frampå med en klem da kjæresten Mikaela Shiffrin (26) kjørte inn til seier i verdenscupåpningen i Sölden.

Saken oppdateres.

Kilde sto rastløs i målområdet sammen med det norske støtteapparatet i 2.-omgangen av storslalåmåpningen på den friske Rettenbachbreen i den østerrikske fjellheimen.

Han klappet sammen med resten av de 9000 tilskuerne da Shiffrin krysset mållinjen. Han sto urolig da Lara Gut-Behrami kjørte som siste løper og var synlig lettet da sveitseren kom i mål 14 hundredeler for sent til 1.-plassen.

Shiffrin lå på 2.-plass to hundredeler bak sveitsiske Lara Gut-Behrami etter 1. omgang.

Den amerikanske 26-åringen er verdens beste kvinnelige alpinist og tok sin verdenscupseier nummer 70, men det er sju år siden hennes forrige og eneste seier i Sölden før lørdagens triumf.

Står over

Kilde tok selv en endelig beslutning før helgen at han ikke kjører herrenes storslalåm søndag. Han mener at han trenger mer tid før han er tilbake i godt nok slag etter korsbåndskaden han pådro seg i januar.

Nordmannen fortalte før helgen at Shiffrin har vært en god støtte for ham i de siste månedene. Det krever sin mann å stå på sidelinjen uten å konkurrere i nesten ett år. De har selv vist fram hvor glade de er i hverandre i sosiale medier.

Kilde har naturlig nok også vært støttende motsatt vei. Shiffrin har også vært igjennom en tøff tid siden faren hennes døde i en ulykke hjemme i Colorado vinteren 2020.

Herlig

Kilde er overbevist om at de kan dra nytte av hverandre og gjøre hverandre bedre.

– Hun er først og fremst en person som er herlig å snakke med. Hun er veldig støttende, og hun har mye erfaring. Det gjør at vi kan bli gode sammen. Vi ser for eksempel på videoer av renn og trening sammen. Hun er med på å gjøre min hverdag mer spennende og kan komme med tips. Det blir ikke kjedelig i hvert fall, sa Kilde til NTB om Shiffrin fredag.

Kilde vant verdenscupen sammenlagt i 2019/2020-sesongen. Shiffrin er totalvinner av verdenscupen tre ganger, i 2017, 2018 og 2019.

(©NTB)

På forsiden nå