Vipers slo tilbake i NM-show – kjørte over ligalederen

Vipers Kristiansand lekte seg til semifinale i håndballcupen ved å banke Storhamar 38-23 i egen hall. Det skjedde få dager etter nok en smell i mesterligaen.

Saken oppdateres.

Storhamar reiste tirsdag sørover med håp om å gjøre Vipers-livet enda surere. Vertene fikk i helgen sitt tredje tap på høstens fem kamper i Europa. I tillegg har de slitt med tynn tropp i en hektisk periode.

Men etter en jevn åpning skulle det bli klasseforskjell på lagene. Vipers rykket fra 6-6 til 12-6 og cruiset inn avansementet. Hele ni minutter varte Storhamars måltørke som i praksis avgjorde kampen. Det sto 18-10 til pause.

– Nå er jeg rett og slett forbannet. Det nytter ikke når vi mister fem baller midt på banen i etablert angrep. Det er krise, sa Storhamar-trener Kenneth Gabrielsen til TV 2 etter første omgang.

Ragnhild Valle Dahl ble Vipers' toppscorer med seks mål, mens Guro Nestaker dunket inn sju for gjestene.

Storhamar topper eliteserien med full pott etter åtte kamper. Laget leder ett poeng foran Vipers, men i tirsdagens kvartfinale var de ikke i nærheten av å tukte de regjerende mesterne. Vipers jakter på sin femte strake NM-tittel.

Sørlandsklubben fikk nylig tre spillere smittet med koronaviruset på landslagssamling. Marta Tomac har i et TV 2-intervju fortalt at hun siden har trøblet med tung pust. Til møtet med Storhamar var hun endelig tilbake i troppen.

(©NTB)

På forsiden nå