Sjåstad Christiansen knep 2.-plassen fra Thingnes Bø – Samuelsson suveren på hjemmebane

Sebastian Samuelsson skjøt fullt hus og gikk raskest i Östersund på mennenes 10 kilometer sprint søndag. Vetle Sjåstad Christiansen ble beste norske.

Saken oppdateres.

Samuelsson gikk ut som nummer tolv og satte standarden for resten av skiskytterne med to fulle hus og lynrask kjøring i sporet. Da var det lite resten av feltet kunne gjøre med ham.

Thingnes Bø gikk raskt i sporet og skjøt ned alle ti blinkene en etter en, men endte likevel 12,2 sekunder bak Samuelsson i mål. Det så lenge ut til å holde til 2.-plass, men så kom en ny rask og feilfri nordmann.

Sjåstad Christiansen smilte bredt etter å ha skutt ned samtlige blinker og holdt også høy fart i sporet. Han gikk ut 6,2 sekunder bak Samuelsson etter siste skyting og selv om han tapte til svensken inn til mål, gikk han fort nok til å ta over 2.-plassen fra Thingnes Bø.

– Det må være første gang jeg slår Johannes når han skyter 0-0, så det er noe å ta med seg. Det var et gulløp, men Sebbe var helt rå i dag, sa Sjåstad Christiansen til NRK etter løpet.

Thingnes Bø måtte se ledelsen i verdenscupen sammenlagt glippe.

– Det var kjedelig for meg personlig, men som lag er jeg veldig fornøyd med det. Jeg er strålende fornøyd med dagens løp, sa Thingnes Bø rett etter at Sjåstad Christiansen knep 2.-plassen.

Ungguttene hevdet seg

23 år gamle Sivert Guttorm Bakken har fortsatt til gode å bomme i Östersund, etter fire fulle hus lørdag og ti av ti blink søndag. Han gikk inn til en 8.-plass og hevder seg i verdenscupen sammenlagt.

Det var en plass foran Filip Fjeld Andersen, som skjøt feilfritt, men falt på sisterunden. 22-åringen holdt på å ta igjen Bakken, men måtte ta til takke med 9.-plass.

Fallet gjorde at Fjeld Andersen var frustrert etter målpassering, selv med et kjempeløp.

Lørdagens vinner feilet

Sturla Holm Lægreid vant suverent på lørdagens 20 kilometer etter fire fulle hus, foran Tarjei Bø, men begge kom inn til første skyting nærmere et halvt minutt treigere enn Samuelsson. Både Lægreid og storebror Bø pådro seg en bom på standplass i tillegg og var ikke i nærheten av pallen.

– Jeg følte selv at jeg åpnet ganske hardt, men så var jeg 17 sekunder bak ved første måling. Da er det ikke min dag, sa Lægreid til NRK etter løpet.

Bø kom i mål over minuttet bak Samuelsson, mens Lægreid var nærmere to minutter bak svensken i mål. Johannes Dale fikk tre bom totalt, men kom likevel foran Lægreid i mål.


(©NTB)

På forsiden nå