Paralympics-drømmen brast for paraishockeylandslaget

Det blir ikke norsk deltakelse i paraishockey under Paralympics. 2-4-tapet for Slovakia gjør at Norge ikke kan bli blant de to beste i kvalifiseringen.

Saken oppdateres.

Norge måtte vinne tirsdagens kamp for å holde liv i sjansen til å knipe en av de to Beijing-billettene som deles ut i kvalifiseringsturneringen i Berlin, men greide det ikke.

Norge omsatte to av tre overtallsspill i scoring, men greide aldri å komme à jour etter to raske slovakiske mål omtrent fem minutter før slutt.

Etter en målløs åpningsperiode tok Slovakia ledelsen i slutten av midtperioden. Audun Bakke utlignet i kampens første norske overtallsspill i 3. periode, men litt senere ble han selv utvist for holding, og Martin Joppa satte inn 2-1-målet i det påfølgende overtallsspillet.

Et drøyt minutt senere økte David Korman på pasning fra Joppa, og Norge var ille ute.

Knut André Nordstoga skapte håp da han reduserte i overtall 1.45 minutt før slutt, men bare seks sekunder senere slo Joppa spikeren i kista med 4-2-målet.

Uansett utfall av onsdagens avslutningskamp mot Italia kan ikke Norge havne blant de to beste.

Italia er uten poengtap så langt og er allerede klar for Paralympics. Turneringens siste kamp mellom Tyskland og Slovakia blir en ren finale om den andre Beijing-billetten.

Norge har slått Sverige og Japan, men tapene mot Tyskland og Slovakia ødela drømmen om å kvalifisere seg.

(©NTB)

På forsiden nå