Østerrikes VM-lag hardt rammet av korona

Fire spillere på Østerrikes landslag i håndball har blitt koronasmittet. Fra før er treneren hjemme etter positiv test før avreise.

Saken oppdateres.

Dansk TV2 ble opplyst om smittetilfellene av Østerrikes pressesjef. Det er Petra Blazek, Sonja Frey, Stefanie Kaiser og Nina Neidhart som har testet positivt.

– Å fortelle spillerne at de ikke kan spille er det vanskeligste jeg har gjort til nå fra et sportslig synspunkt. Laget vil gjøre alt det kan for å vinne vår første VM-kamp på 12 år, sa sportssjef Patrick Fölser.

Østerrike møtte Kina i sin første kamp bare timer etter nyheten om de fire spillerne. Den kampen ble vunnet komfortabelt 38-27. Mesterskapets åpningskamp ble spilt onsdag i samme gruppe. Den endte med 29-13-seier for Spania over Argentina.

(©NTB)

På forsiden nå