Grand Prix-finalen i kunstløp stoppet av japanske innreiseregler

Neste ukes Grand Prix-finale i kunstløp i Osaka er avlyst. Årsaken er at japanske myndigheter har innført innreiseforbud for utlendinger.

Saken oppdateres.

Forbudet er vedtatt i håp om å stoppe spredningen av omikronvarianten av koronaviruset. Det umuliggjør gjennomføringen av høydepunktet i første del av kunstløpsesongen. Stevnet var også en viktig del av utøvernes oppkjøring til OL.

– Vi ber alle involverte om unnskyldning for problemene dette skaper, men vi ber om deres forståelse, står det i en uttalelse fra Japans skøyteforbund.

Stevnet fra 9. til 11. desember skulle samle de beste utøverne fra de innledende stevnene, blant dem den tredoble verdensmesteren Nathan Chen fra USA og den russiske sensasjonen Kamila Valijeva.

Den japanske hjemmefavoritten Yuma Kagiyama, som kvalifiserte seg ved å vinne GP-stevner i Italia og Frankrike, reagerte på Twitter med en gråte-emoji.

Det internasjonale skøyteforbundet (ISU) skriver på sitt nettsted at man vil se på muligheter til å avholde finalen i slutten av vinteren.

(©NTB)

På forsiden nå