Tilskuertak på 15.000 i Bundesliga fotball

Ingen klubber får ha flere enn 15.000 tilskuere på fotballkamper i Tyskland i tiden som kommer. Det er lokale og nasjonale myndigheter blitt enige om.

Saken oppdateres.

Til nå under pandemien er det lokale helsemyndigheter i hver region som har avgjort publikumsbegrensninger, men nå er det oppnådd enighet om et felles regelverk.

Ved utendørsarrangementer kan 30 til 50 prosent av en arenas kapasitet benyttes, med tak på 15.000 tilskuere. Innendørs får ingen ha flere enn 5000 tilskuere. Det gjelder blant annet basketball, håndball og ishockey.

Det blir påbud om bruk av munnbind, og alle tilskuere må være fullvaksinerte eller friske etter overstått koronasykdom. Det diskuteres om man også skal slippe inn publikum med negativ koronatest.

Klubbene var forberedt på de skjerpede reglene. Borussia Dortmund har kansellert alle solgte billetter til helgens storkamp mot Bayern München og starter nytt billettsalg fredag.

Regioner med spesielt høyt smittetrykk kan fortsatt beslutte å bannlyse tilskuere helt. Det er allerede gjort i Sachsen, og Baden-Württemberg og Bayern vurderer ifølge Kicker å gjøre det samme.

(©NTB)

På forsiden nå