Abelvik Rød kneoperert

Håndballprofilen Magnus Abelvik Rød har vært gjennom et inngrep for å bli helt kvitt sine vedvarende smerter i kneet.

Saken oppdateres.

Landslagsprofilens tyske arbeidsgiver Flensburg-Handewitt opplyser på sine nettsider at operasjonen, som ble gjennomført i forrige uke, var vellykket.

Abelvik Rød har slitt med en kneskade i lang tid, men gjorde comeback for klubblaget i forrige måned. Han var samtidig ikke på banen da Norge møtte Danmark, Nederland og Frankrike til landskamper i november.

Flensburg Handewitt opplyser at Abelvik Rød fikk «fornyede problemer» i kjølvannet av skadecomebacket mot Rhein-Neckar Löwen 13. november. Det var hans første kamp på nesten tre måneder.

«I nært samråd med Flensburg Handewitts medisinske støtteapparat og legene på det norske landslaget, ble det tatt en felles beslutning om å fjerne et lite stykke bein fra patellasenen som kan ha forårsaket smertene hans», skriver den tyske klubben.

Videre opplyses det at Abelvik Rød nå skal starte rehabiliteringen i Norge, før han returnerer til Flensburg.

Det gjenstår kun en drøy måned til det norske landslaget skal spille EM i Slovakia og Ungarn. Turneringen avvikles i perioden 13. til 30. januar. Tirsdag tar landslagssjef Christian Berge ut troppen til sluttspillet.

Norge tok bronsen i europamesterskapet i 2020. Spania vant finalen over Kroatia.

Nylig ble det kjent at Magnus Abelvik Rød slutter i Flensburg Handewitt når kontrakten hans med den tyske klubben utløper sommeren 2023. Han blir da Kolstad-spiller, i likhet med blant andre Sander Sagosen.

(©NTB)

På forsiden nå