Perlescoringer gjorde Real Madrid til gruppevinner

Toni Kroos og Marco Asensio gjorde to vakre mål da Real Madrid slo Inter 2-0 i tirsdagens gruppefinale i mesterligaen.

Saken oppdateres.

Seieren gir Real Madrid en fordel i trekningen av Champions Leagues åttedelsfinaler. Der blir gruppevinnerne seedet.

– Vi ville ende først i gruppa for å slippe å møte de sterkeste lagene, og det greide vi, sa Real-kaptein Luka Modric etter kampen.

Det spanske hjemmelaget tok fortjent ledelsen etter 17 minutter. Fra distanse sendte Kroos med vrista en suser i det lengste hjørnet. Med det fikk tyskeren gleden av å gjøre Reals 1000. scoring i den gjeveste europacupen. Ingen andre klubber har tidligere greid den milepælen.

Slo med knyttneven

Etter scoringen tok Inter over initiativet, men vertene var likevel nærmest foran mål. Like før pause skjøt Rodrygo i metallet.

Og i det 79. minutt kom 2-0 da Asensio på utsiden av boksen curlet inn ballen fra skrått hold. 25-åringen hadde bare vært på banen i et par minutter før han slo til med en praktscoring.

Inter måtte spille en drøy halvtime med ti mann. Nicolò Barella ble direkte utvist da VAR oppdaget at han hadde slått Éder Militão i leggen med knyttet neve. Episoden skjedde etter at italieneren ble dyttet inn i reklameskiltene av Militão.

– Barella gjorde en stor feil, men gutten er smart og forstår det. Han har sagt unnskyld til alle i laget, sa Inter-trener Simone Inzaghi.

Var klare

Real Madrid og Inter var allerede før kampstart klare for utslagsspillet i mesterligaen. Spørsmålet var bare hvem som kom til å vinne gruppe D. Det gjorde spanjolene til slutt med fem poengs margin.

Det endte 1-1 i den andre kampen mellom Sjakhtar Donetsk (Ukraina) og Sheriff Tiraspol (Moldova). Sistnevnte sjokkerte med to strake seirer i starten av gruppespillet, og det holdt til å sende laget til europaligaen som gruppas tredje beste lag.

(©NTB)

På forsiden nå