Premier League krever koronapass for tilskuerne

Publikum må vise koronapass eller en negativ test for å se Premier League-kamper fra og med neste helg.

Saken oppdateres.

Det ble klart da Storbritannias statsminister Boris Johnson kunngjorde flere koronarestriksjoner onsdag kveld. Regjeringen iverksetter plan B fordi smitten er økende og for å hindre at omikronvarianten sprer seg enda mer.

Om en uke vil koronapass eller bevis på en negativ test være påkrevd på steder med uteplasser med kapasitet på over 10.000 mennesker. Det berører alle Premier League-stadioner. Samme vil det gjøre for svært mange av arenaene på lavere nivå i engelsk fotball.

PL-klubbene ble varslet om at dette kunne bli realiteten i et møte allerede sist fredag.

Tilskuerne har ikke sviktet klubbene sine i Englands øverste divisjon etter at samfunnet ble gradvis åpnet opp igjen. Tilskuertallene har vært like bra som før pandemien slo inn nasjonen.

(©NTB)

På forsiden nå