Koronakrøll fra EM-arrangøren: Surret med karantenereglene

Det europeiske håndballforbundet (EHF) sendte ut feil informasjon om karantenetider til den svenske håndballtroppen etter en positiv test.

Saken oppdateres.

Det skriver avisen Aftonbladet.

Høyrekanten Daniel Pettersson er blitt smittet og satt i isolasjon. EHF meddelte at han måtte sitte minst sju dager i isolasjon. Noen timere senere mandag kom kontrabeskjeden: Det er fortsatt fem dagers karantene som gjelder, og ikke sju som den svenske delegasjonen fikk opplyst.

Før EM-start fikk Det europeiske håndballforbundet (EHF) kritikk for å operere med en karantenetid på 14 dager etter positiv koronaprøve. Den ble så justert til fem dager.

Det innebærer at en smittet spiller tidligst kan komme i spill på dag seks etter en positiv prøve, gitt at spilleren avgir negativ PCR-test på dag fire og fem.

Beskjeden om Petterssons positive prøve kom søndag kveld. Valter Chrintz er hentet inn som erstatter mens Pettersson er i karantene.

Sverige spiller en helt avgjørende kamp mot Tsjekkia mandag, og svenskene kan ryke ut av mesterskapet allerede i gruppespillet.

(©NTB)

På forsiden nå