Para-VM: Pedersen tok VM-gull – rivalen kjørte ut

Jesper Saltvik Pedersen tok sitt annet gull under para-VM da han gikk til topps i storslalåm i Hafjell onsdag.

Saken oppdateres.

Pedersen kjempet en intens kamp med nederlandske Jeroen Kampschreur. Da sistnevnte kjørte ut rett før mål, var gullkampen avgjort.

I annenomgangen hadde det begynt å snø kraftig, slik at forholdene ble litt mer utfordrende enn under første omgang. Kampschreur ledet foran finalen.

– Det gikk raskt på toppen. Jeg er fornøyd med finaleomgangen. Han ledet, men så tok jeg litt innpå. Jeg er fornøyd med min annen gullmedalje, sa Pedersen til NRK.

Tok risiko

Han ga virkelig gass i snøføyka i finalen og satt press på Kampschreur. Nederlenderen var raskest på toppen, men fikk problemer mot slutten og kjørte ut.

Nederlenderen utklasset nordmannen i super-G lørdag, men kjørte ut i superkombinasjonen.

– Jeg løste forholdene på en bra måte i anneomgang Jeg har trent mye på Folgefonna og vet at forholdene kan skifte raskt, forkarte Pedersen.

Medaljegrossist

Jesper Saltvik Pedersen tok gullet i utfor, sølv i super-G og superkombinasjonen. Han var litt skuffet over sølvmedaljene og virket revansjesugen foran storslalåmen. Pedersen tok gullet i øvelsen under Paralympics i 2018.

Onsdagens sølv gikk til polske Igor Sikorski, mens bronsen havnet hos amerikanske Andrew Kurka.

Pedersen har igjen slalåm og parallellslalåm igjen i mesterskapet.

I klassen for stående kjørte Marcus Grasto Nilsson ned til 30.-plassen. Han var 22,43 sekunder bak den russiske vinneren Aleksej Bugajev.


(©NTB)

På forsiden nå