Eckhoff mot OL-form: – En skikkelig opptur

Tiril Eckhoff begynner å finne seg selv og fikk gode svar på fellesstarten i Anterselva til tross for to bom på siste stående skyting. Det holdt til 6.-plass.

Saken oppdateres.

Eckhoff jaktet på OL-formen og skjøt feilfritt på begge liggende skytingene. Hun slo også til med feilfri stående skyting, men på den siste stående skytingen på skive én måtte hun tåle to strafferunder.

Det var to hårfine bom, så Fossum-løperen kan dra til de siste OL-forberedelsene med noe mer senkede skuldre.

– Dette var en skikkelig opptur. Litt bittert å skyte to bom, men det var deilig å få kjenne på det igjen på første skive, sa Eckhoff til NRK.

Hjemmeseier

– Jeg reiser til OL med en god følelse og håper at jeg får med litt mer flaks i OL, og at jeg ikke brukte den opp her, sa Fossum-løperen.

Hjemmehåpet Dorothea Wierer åpnet med to bom, men slo voldsomt tilbake og vant foran franske Anaïs Chevalier-Bouchet. Hviterussiske Dzinara Alimbekava tok tredjeplassen.

Ingrid Landmark Tandrevold viste med sin siste runde at hun er god når det bruser på standplass. Hun skjøt feilfritt på liggende, men måtte tåle to strafferunder etter første stående. På den siste stående var hun feilfri, men det ble bare 12.-plass.

Svart dag for Lien

Ida Lien bommet én gang på første liggende skyting. Hun holdt derimot ikke helt samme farten i sporet som sine lagvenninner. På første stående måtte hun tre ganger ut i strafferunden.

Hun avsluttet med ytterligere en gang i strafferunden. Det endte med 25.-plass.

(©NTB)

På forsiden nå