Koronarammede Kina trekker seg som vert for asiamesterskapet i 2023

Kina er fortsatt så hardt rammet av koronaviruset at landet ikke kan være vertskap for asiamesterskapet i fotball for menn neste sommer.

Saken oppdateres.

Det opplyser Asias fotballforbund (AFC) på sitt nettsted.

Kina ble tildelt mesterskapet i juni 2019, omtrent et halvår før koronautbruddet i landet. Først nå er det klart at kineserne ikke ser for seg å kunne arrangere turneringen fra 16. juni til 16. juli neste år.

– AFC anerkjenner de eksepsjonelle omstendighetene forårsaket av koronapandemien som gjør at Kina gir fra seg vertskapet. AFC setter pris på at Kina har tatt denne svært vanskelige, men nødvendige avgjørelsen, uttaler forbundet.

AFC må på jakt etter en ny arrangør. Mer informasjon om dette arbeidet vil komme etter hvert, opplyses det.

Kina var direktekvalifisert til asiamesterskapet som vertsnasjon, men det opplyses ikke om nasjonen fortsatt er det. Tolv andre lag har så langt kvalifisert seg til mesterskapet, der i alt 24 lag skal delta.

(©NTB)

På forsiden nå