Målgang Femundløpet:

Backen halte seieren i land

RØROS: Ketil Reitan (bildet)fra Trondheim og Narjordet ser ut til å bli snytt nærmest på oppløpet for seieren og NM-tittel i Femund 600.

Saken oppdateres.

Kjetil Backen fra Sarpsborg og Team Norway satte inn nådestøtet på veien over fjellet fra Narbuvoll til Hådalen, og passerte med trygg ledelse ved siste meldepost før målgang i Røros like etter klokken 22 i kveld.

Derfra til mål var det enda ca. halvannen times kjøring til mål, men med Backens 11 hunder i spannet var Reitan sjanseløs til å ta igjen det tapte med sine 8 hunder.

Var sikker på seier

- Det må skje noe spesielt om ikke jeg skal klare å ro i land seieren nå, sa Ketil Reitan like før han startet på de siste 85 kilometerne fra Tolga til Røros søndag.

Med 51 minutters forsprang fra Tolga følte han seg rimelig sikker på å ta sin første seier i langdistanseløp for hundespann, etter 22 år i «bransjen» og som den eneste i verden som har kjørt samtlige av verdens lengste hundeløp.

Tøffe hunder

Men det holdt ikke til mål. Kjetil Backens hunder ble for tøffe, og hadde tatt inn 20 minutter allerede ved Narbuvoll. På de siste milene frem til Røros hadde han mest å kjøre med, selv om også han brukte vesentlig lengre tid enn mange trodde da han kjørte ut fra Tolga.Iditarod målet

Kjetil Backen sa tidligere i løpet til Adresseavisen, at han ikke hadde til hensikt å presse for å ta seieren i Femundløpet. Sesongens store mål er langdistanseløpet Iditarod i slutten av måneden. Dit drar Backen med seiersspannet fra Røros den 21. februar.

Ungutt vant F400

Ola Brennodden Sunde fra Folldal halte i land seieren i Femund 400. Ut fra Tolga lå han på en tredjeplass, men i det tunge føret klarte han å passere både Reitan og Backen, i tillegg til sine to argeste konkurrenter i 400-klassen, som altså kjører 400 kilometer. Brennodden Sunde ble også den aller første som kom i mål på Røros, like før klokken 22.30 i søndag kveld. 
        
            (Foto: GEIR TØNSET)

  Foto: GEIR TØNSET

Gikk du glipp av disse?
 
 
 
 
 
 
På forsiden nå