Nå må fansen gå til Lerkendal

Fotballbussen som går fra sentrale steder i byen og til Lerkendal ved hjemmekamper er nå borte.

Saken oppdateres.

Det populære tilbudet har eksistert i ni år. Nå er rutene lagt ned, og publikum må finne seg andre måter å komme seg til kampen på.

- Vi ble ikke enige om en avtale med Rosenborg i år, derfor blir tilbudet lagt ned, sier Tor Anders Gulbrandsen ved Team Trafikk.

Ekstrabuss fra Flakk

Han beklager at fotballbussene blir lagt ned.

- Det er synd, for disse bussene har vært populære, og vi ønsket å fortsette med tilbudet. Men vi er avhengig av et samarbeid med Rosenborg for å få det til. Vi har likevel satt opp ekstrabuss fra Flakk, og vil forsterke de ordinære rutene hvis det skulle bli nødvendig, sier Gulbrandsen.

- Driver med fotball, ikke buss

Nils Heldal, mediesjef i Rosenborg, mener at hovedårsaken til at avtalen ikke gikk i orden ligger hos Team Trafikk.

- Team Trafikk mente at de gikk i underskudd og valgte derfor å ta vekk dette tilbudet. Vi betalte for utsmykning av bussene, samt inngangskort til bussjåførene. Men vi kan ikke drive busselskap, vi driver med fotball, sier Heldal.

- Bruk beina

Også han synes det er synd at tilbudet ikke eksisterer lenger, og oppfordrer folk til å gå, sykle eller bruke den øvrige kollektivtrafikken når de skal på kamp

- Jo flere som bruker kollektivtrafikken, jo bedre tilbud kan selskapene gi. Dessuten har jo ikke folk vondt av å gå eller sykle litt, de må bare orke det, sier han.

Parkeringen ved Lerkendal gir heller ikke rom for å kjøre bil til og fra kamp.

- Vi kommer ikke til å lage flere parkeringsplasser i alle fall, det er det ikke plass til. Og det er jo nok en god grunn til at publikum kan finne alternative måter å komme seg til kampen på, sier Heldal.

De to andre rutetilbudene til RBK, Fotballtoget fra Steinkjer og Nettbuss med avganger fra Meråker, Kyrksæterøra og Rørvik vil fortsette som normalt.

 
På forsiden nå