Mistet medaljen på «knot»

Da Øystein Kvaal Østerbø tapte 16 sekunder mellom 2. og 3. post mistet han i realiteten også EM-bronsen.

Saken oppdateres.

- Jeg skjønte ikke helt at jeg tapte så mye i starten. Det var litt dårlig veivalg og knot, sier Wing-løperen Øystein Kvaal Østerbø etter 8.-plassen i EM i orientering på sprintdistansen.

På strekket mellom andre og tredje post tapte 26-åringen hele 16 sekunder til bestemann, som løp strekket på 75 sekunder. Da blir det vanskelig å hevde seg helt i toppen.

- Jeg merket at jeg tapte der, men visste ikke at det var så mye. Det har vært litt rot i det siste. Jeg fikk skulderen ut av ledd for en måned siden, og mistet noen løp på grunn av det. Det har vært litt dårlig flyt, og jeg har ikke vært helt på hugget. Sånn sett var det en grei bekreftelse å komme såpass høyt når jeg ikke er helt i toppslag, sier Østerbø.

- Hemmet skaden deg?

- Nei, jeg tror ikke det. Jeg har vært litt stiv, men det gikk fint å løpe, sier han.

Østerbø ser europamesterskapet i Ventspils i Latvia som en del av oppkjøringen til VM senere i sesongen. I går havnet han bare 11 sekunder bak bronsemedaljen.

- Skal du kjempe om topplasseringene, har du ikke råd til å gjøre så store feil, sier han.

NTNUIs Lars Skjeset kom på 5. plass, tre sekunder foran Østerbø, mens Elise Egseth (Wing) endte på 15. plass i kvinneklassen.

Kvaal Østerbø endte til slutt 35 sekunder bak vinneren Emil Wingsted fra Sverige. Wingsted har tidligere løpt for NTNUI i flere år, og vant i går sin fjerde EM-sprint på rad.

PS! Anne Margrethe Hausken fra Bækkelaget ble europamester i kvinneklassen.

 
        
            (Foto: CLAES-TOMMY HERLAND)

  Foto: CLAES-TOMMY HERLAND

På forsiden nå