Evensen vant historisk fjærvektstittel

København (NTB): Andreas Evensen skrev seg inn i boksehistorien for evig tid med seier i den aller første kampen om en offisiell nordisk tittel i proffboksing.

Saken oppdateres.

Han slo svensken Rikard Lundby klart på poeng etter åtte runder i fjærvekt i Brøndbyhallen lørdag kveld. Trønderen som trenes av Helge Wærøy, hadde full kontroll på svensken. To av dommerne hadde Evensen som vinner med poengene 79-73 og 80-72, mens den tredje dommeren hadde uavgjort 76-76. Det var det ingen som skjønte noe av.


- Andreas bokset veldig bra. Han rotet riktignok litt i annen- og tredje runde, men tok seg fint inn igjen. Jeg vil ikke nøle med å si at han hadde full kontroll mot en svært erfaren motstander, sa trener og manager helge Wærøy til NTB.


Svensken hadde riktignok bare gått seks proffkamper før han møtte Andreas Evensen lørdag, men som amatør gikk han over 200 kamper. Lørdagens tittelkamp i Brøndbyhallen åpnet litt rolig fra begge boksernes side, men Evensen tok over etter hvert og traff med flere flott kombinasjoner. Han forsøkte også å avgjøre på knockout i den siste runden, men den rutinerte svensken gled unna.


- Nå er Andreas offisiell nordisk mester. Det er veldig fortjent, jublet Helge Wærøy etter kampen. (©NTB)


På forsiden nå