Foran NM i friidrett:

Knalltid av Sondre i junior-VM

Sondre Nordstad Moen løp inn til en sterk 14. plass på 5000 meter under junior-VM i Bydgoszcz i Polen.

Saken oppdateres.

- Plasseringen var ikke det viktigste. De fleste løperne i feltet er på papiret raskere enn meg, så jeg ville bare fokusere på å løpe fortest mulig, sier unggutten.

Og tiden han presterte søndag ettermiddag ble glimrende: 14.02,95 er norsk bestenotering i 17-årsklassen. Den forrige rekorden, som også var signert Nordstad Moen, var på 14.08,98.

Høyt åpningstempo

- Det ble en veldig god tid, og jeg satte personlig rekord. Men løpet mitt ble tidsmessig litt ødelagt på grunn av åpningsfarten. Jeg måtte bli med på resten av feltets hardkjør.

- Gikk det for fort, altså?

- Ja. Med en åpningsrunde på knappe 64 sekunder, ble jeg stiv allerede etter to-tre runder og havnet bakerst i feltet, sier Nordstad Moen på telefon fra Polen. En optimal åpningsrunde anslår han å være rundt 67 sekunder.

- Det er litt irriterende, for jeg tror jeg kunne ha fått en tid på under 14 minutter hvis det ikke hadde gått så fort i starten. Men jeg kunne jo ikke bare slippe meg tilbake og bli liggende 30 meter bak de andre. Heldigvis dannet det seg etter hvert en baktropp som jeg kunne holde følge med.

Han er i godt slag, selv om han muligens trente litt for hardt de to-tre siste ukene før VM.

- Jeg var helt nedkjørt da jeg kom hit, så jeg trengte en rolig uke for å få tilbake overskuddet. Vanligvis roer jeg ned litt to uker før konkurranse, før jeg kjører hardere på igjen den siste uken. Denne gangen ble det altså motsatt. Men det gikk da greit, konstaterer Nordstad Moen.

17-åringen er stort sett fornøyd med oppholdet i Polen.

- Treningsforholdene har vært upåklagelige. Det eneste jeg kan sette fingeren på, er at jeg dro hit litt for tidlig. Jeg måtte vente en uke før jeg skulle konkurrere, men jeg tar med meg alt dette som nyttige erfaringer.

NM neste

Nå venter NM i Trondheim, og ambisjonene er klare.

- Nå skal jeg bare få dette løpet ut av føttene, og så går jeg for medalje på 5000 meter i NM, proklamerer en offensiv Sondre Nordstad Moen. Han er også påmeldt til 10 000, men er usikker på om han stiller til start på denne distansen.

På forsiden nå