Sondre skuffet over NM-sølv

Under senior-NM på hjemmebane i juli tauet Sondre Norstad Moen (17) feltet i 4300 meter. Også under junior-NM fredag måtte han ta til takke med en litt mindre edel medalje på 5 000 meter.

Saken oppdateres.

Etter bronse i senior-NM i Trondheim i juli, og årets beste 5000-tider i juniorklassen tidligere i år, trodde mange at Strindheim-løperen bare kunne dra til Stavanger og hente hjem gullmedaljen. Slik gikk det ikke. Det ble til slutt sølv, etter at han var litt over seks sekunder unna Sindre Buraas fra Hurdal som vant. Selv er Norstad Moen ikke overrasket over at det ble en skuffende NM-helg.

- Jeg visste det kom til å gå i dass. Formen har vært møkkdårlig siden NM i juli. Nå har jeg lært at det går an å bli ett minutt dårligere på bare tre uker, sier han til Adresseavisen.

Avviser tempoproblem

I juli løp han på 14.13,95 og imponerte alle på Trondheim stadion. Fredag ble ikke tiden bedre enn 15.04,63. Nå vurderer han å gi fra seg plassen under Nordisk juniorlandskamp i Bergen førstkommende helg. Han skjønner ikke helt hva som er galt om dagen.

- Det er ikke noe gøy å løpe rundt på banen når du ikke klarer å presse kroppen. Jeg blir ikke andpusten, men bare stivner helt. Jeg begynner å lure på om jeg ikke er sulten nok også. På sisterunden kom Sindre opp på siden av meg, men jeg tenkte at det får han bare gjøre. Det høres rart ut, men sånn er det, sier Sondre Nordstad Moen.

Treg sisterunde

Etter at han mistet gullet på sisterunden i senior-NM, beskriver også Norstad Moen fredagens sisterunde som sin tregeste i løpet. Han avviser samtidig at han har et tempoproblem.

- Tempotrening er ikke det jeg mangler nå. Det skal bli godt å trene roligere en stund, og så gleder jeg meg til vinteren. Da får jeg endelig trent skikkelig igjen. Nå har jeg presset kroppen for mye altfor lenge, sier det 17 år gamle stortalentet fra Trondheim.

 
På forsiden nå