Katinka (17) debuterte for Byåsen

En ny Haltvik på banen

Ikke før har mamma Trine sagt takk for seg for godt, så dukker en ny Haltvik opp på parketten. 17-årige Katinka Haltvik scoret sine to første toppseriemål for Byåsen da Bækkelaget ble utklasset med 44-19 (20-11) i Nidarøhallen.

Saken oppdateres.

Uten Gøril Snorroeggen (skal opereres). Uten Vigdis Hårsaker (småsyk). Uten Marte Snorroeggen (influensa). Men med en bunke unge, lovende spillere. Det var nok til at Byåsen lett sendte Bækkelaget hjem til Oslo med kalassifre. Og blant tre A-lagsdebutanter på banen var det Katinka Haltvik som ble lagt mest merke til.

- Jeg var fryktelig nervøs da jeg fikk beskjed om å entre banen i 1. omgang. Derfor fomlet jeg bort ballen også da jeg hadde den første sjansen til å score. Men på det neste forsøket gikk det heldigvis bedre.

LIVE: SLIK VAR KAMPEN

- Hvordan følte du selv at du løste oppgaven?

- Sånn passelig. Det var en grei kamp å få sjansen i. Vi var mye bedre enn Bækkelaget, men selvsagt var det skikkelig artig å få spille.

- Og dette ga mersmak?

- Selvsagt. Jeg er klar til å spille når jeg får sjansen, jeg, sa 17-årige Katinka Haltvik som etter debutkampen står bokført med to Byåsen-scoringer.

Godkjent

På tribunen satt naturligvis mamma Trine Haltvik og fulgte med på det datteren presterte ute på banen. Og hun var fornøyd med det hun fikk se.

– Hun var nok litt ekstra nervøs, men slik skal det være. Helt greit gjennomført. Nå er debuten unnagjort og da gir det nok litt ekstra motivasjon å være med på en så klar seier, sa Trine Haltvik.

Tilfreds

Også trener Geir Oustorp ga Katinka godkjent.

- Katinka gjorde jobben sin helt greit hun. Litt nerver, men presset er vel litt ekstra når en heter Haltvik her i Trondheim. Også de to andre debutantene, Marte Almås og Hanna Yttereng, gjorde jobben sin bra.

- Hva får du ut av en kamp som dette hvor dere er totalt overlegen fra start til slutt?

- Vi får testet ut flere linjer, og prøvd noen kombinasjoner som vi ikke har kjørt tidligere. Det går greit, men motstanden var ikke all verden. Godt å se at vi har ungjenter med tæl, men vi må nok likevel forstreke skal vi fortsatt ha de samme ambisjonene fremover, sa Geir Oustorp.

Ida Alstad ble Byåsens toppscorer i kampen med åtte mål.

 
        
            (Foto: MARIANN DYBDAHL)

  Foto: MARIANN DYBDAHL

Gikk du glipp av disse?
 
 
 
 
 
 
På forsiden nå