Kjernen kan bryte med RBK

Begeret er fullt for supporterklubben Kjernen. I dag holder styret møte. Eneste sak: Løsriving fra Rosenborg.

Saken oppdateres.

Da supporterklubben ble nektet å gi uttrykk for sin mening i cupkampen mot Byåsen torsdag, var det mange i Kjernen som bestemte seg for at nok er nok. Nå er det stemning for å bryte med Rosenborg som offisiell supporterklubb. Ved å skaffe seg mer distanse, vil supporterne stå fritt til å hevde sine meninger.

- Klubben behandler oss som unger. Vi får ikke si meningen vår. Og det er ikke første gangen. Nå er det så mange medlemmer som er lei av å bli behandlet på denne måten at vi må vurdere å bryte samarbeidet med klubben, sier RBK-Kjernens leder Roger Aabel.

«Ut av NISO - nå» sto det på banneret som ble for sterkt for Rosenborg Ballklub. Aabel skjønner ikke at det skulle være noe problem at supporterklubben forfektet det samme synet som klubbens ledere hadde gjort i flere dager.

- NISO en verkebyll

- Vi har stilt oss bak klubben i synet på NISO hele tiden. Vi har lenge betraktet den organisasjonen som en verkebyll. Kjernen var den eneste supporterklubben som avslo å være med da supporterunionen delte ut «gullskjerfet» til Erik Holtan i forbindelse med et NISO-arrangement. Det standpunktet ga oss mye motbør fra andre supporterklubber, sier Aabel.

Tar selvkritikk

Endre Storholt, som er arrangementsansvarlig i Rosenborg, tar selvkritikk på at banneret Kjernen hengte opp ble forlangt fjernet.

- Det var en feilvurdering som skyldtes dårlig kommunikasjon mellom oss i Rosenborg. Jeg tar ansvaret fullt og helt for den feilen, sier Storholt, som ber Kjernen tenke seg om en gang til før de skiller lag med klubben.

- Både Kjernen og vi har utbytte av et nært samarbeide. Det er viktig for Rosenborg å ha en offisiell supporterklubb, og det vil vi bestrebe oss for å ha i fremtiden, sier Storholt.

Ikke første gang

Tidligere har Kjernen vært i klammeri med klubbledelsen flere ganger. I fjor fikk de huden full da de reagerte på at draktene var overlesset med reklame.

- De klasket på reklame så draktene lignet på en handlepose. Vi vil ha rene, pene drakter og sa hva vi mente. Da ga Nils Arne Eggen oss beskjed om å finne oss en annen klubb å holde med.

Det var også et oppgjør i forbindelse med den siste Rosenborg-cd'en. Kjernen reagerte på en «rallsang» som kom med og la ut en krass kritikk på sin hjemmeside. Rosenborg forlangte at den umiddelbart ble fjernet.

Føles som sensur

- Rosenborg driver sensur. Vi får ikke ha våre egne meninger. Reaksjonene har vært sterke i medlemsflokken og torsdag rant begeret over for mange. Jeg opplever et press fra medlemmer som vil melde seg ut, sier Aabel.

RBK-Kjernen er en av få norske supporterklubber som er offisielt tilknyttet klubben. Det er mange år siden Klanen fant det formålstjenlig å være uavhengig av Vålerenga. De store supporterklubbene til Brann og Lillestrøm er også uavhengige.

- De kaller oss nikkedukkene til Rosenborg. Jeg har alltid protestert på det, men nå kan jeg nesten være enig, sier Aabel.

Mange medlemmer i Kjernen presser hardt på for å bryte båndene til Rosenborg. De er lei av å bli kneblet og sensurert. Nå vil de bli uavhengige av klubben. Supporterne på bildet, hentet fra en kamp i Mesterligaen, har nødvendigvis ingen tilknytning til den aktuelle saken.Det rant over for mange supportere da banneret med «Ut av NISO {ndash} nå» ble fjernet torsdag kveld.

På forsiden nå