Tatt i 146 km/t, må i fengsel

Den svenske skistjernen Mathias Fredriksson kjørte i 146 km/t i 80-sone på Dovrefjell, og er dømt til 16 dagers fengsel.

Saken oppdateres.

En UP-patrulje filmet langrennsløperen da han råkjørte med en SAAB over Dovrefjell 1. juni i år, skriver Nettavisen. Saken ble behandlet i Nord-Gudbrandsdal tingrett, og svensken møtte ikke opp da saken ble behandlet i Nord-Gudbrandsdal tingrett. han erkjente kjøringen på stedet, og fikk førerkortet beslaglagt.

- Aldri farlig situasjon

Han var på vei til et treningsopphold på Sognefjell da han ble stoppet. Han hadde også en passasjer i bilen. Ifølge skistjernens advokat, Kåre Lund, kunne han ha fått en ukes lengre tid bak murene dersom han ikke hadde vært samarbeidsvillig.

- Det er viktig å påpeke at det gikk fort, men det var aldri noen farlig situasjon. Veien er veldig fin der oppe på fjellet og det er dessverre mange som kjører veldig fort, sier Lund til Nettavisen.

Mathias Fredriksson er en merittert skiløper og vant blant annet verdenscupen sammenlagt sesongen 2002/2003. Han har også en bronse fra OL 2006, og tre medaljer fra Vm i henholdsvis 2001, 2003 og 2007.

 
    
      (Foto: Glen Musk)

  Foto: Glen Musk

 
    
      (Foto: Glen Musk)

  Foto: Glen Musk

På forsiden nå