Tiller er tilbake i ringen

I ni måneder har Andreas Evensen og Ronny Tiller ventet. Nå er svangerskapet over, og lørdag skal duoen igjen i ringen.

Saken oppdateres.

Ronny Tiller har kun bokset én profesjonell kamp. I juni 2008 banket han ungareren Sandor Balough sønder og sammen i Danmark. I Helsingfors lørdag må cruiservekteren vise at debuten ikke bare var et blaff. I motsatt hjørne venter polakken Dariusz Balla med fem tap (fire knockout) og en seier så langt i karrieren.

- Tap tenker jeg ikke engang på. Jeg har et mål om å få gå tittelkamp, og da tåler jeg ikke et nederlag så tidlig i karrieren, sier 23-åringen som til daglig arbeider som rørlegger.

Nærmere tittelkamp

Andreas Evensen er nærmere drømmen om en tittelkamp, men bør vinne i Helsingfors for å være aktuell.Onsdag kveld fikk han vite at mexicaneren Victor Rodriguez ikke kunne komme, og at russeren Andrey Kostin stiller opp kort varsel.

- Kostinhar tidligere vært i kruttrøyken. Han har gått flere tittelkamper, og har vunnet 20 av 31 kamper i sin proffkarriere, sier manager Helge Wærøy.

Seier mot Kostinkan være startskuddet på en prosess mot en EM-kamp.

- Hvis alt går min vei, kan jeg i løpet av halvannet til to år få sjansen. I boksing er imidlertid mye usikkert, sier Evensen.

To kamper i høst

Fjærvekteren har kun tapt én av ni proff kamper, og er avhengig av å gå ubeseiret i de neste kampene for være aktuell til en EM-kamp.

- Jeg håper å få bokse minst to kamper i høst, og helst et par-tre i løpet av neste vår. Vinner jeg disse kampene, er jeg nærmere en tittelkamp, sier Evensen.

- Vi vet vi skal møte gode motstandere, men vi er i god form etter å ha bruktpåskentil hard trening frem mot kampenei Finland, sier Tiller.

 
På forsiden nå