Spiller sammen med Petter

John Kristian Dahl sikret seg NM-gullet i sprintlangrenn, og gikk til sølv på sprintstafetten i NM på Røros nylig sammen med Petter Northug. Nå skal de begge spille fotball for Mosvik.

Saken oppdateres.

Dahl er den siste skistjernen som er innlemmet i troppen til Petter Northugs Mosvik. 5. divisjonslaget åpner sesongen torsdag kveld med bortekamp mot Egge.

–.Det ser veldig bra ut. Vi har en stor stall og tror på opprykk, sier trener Vidar Berge til Adresseavisen.

Petter Northug har gått i bresjen for en frisk satsing på seniorfotball i hjembygda, hvor opprykk til 4. divisjon er det klare målet. Med seg har han skiløpere som broren Tomas, Chris Jespersen og Jonas Kolstad. Siste skudd på stammen er landslagsløper John Kristian Dahl.

Dahl med løpskraft

–.Jeg leste at Petter skulle spille fotball, så jeg spurte ham om også jeg kunne få bli med. Det fikk jeg, sier Strindheim-løperen som har 4. divisjonserfaring fra Sørild hjemme i Kirkenes.

Han spilte fotball frem til han var rundt tjue år og mener løpskapasiteten er hans fremste styrke på fotballbanen.

–.Jeg har ikke peiling på hvordan vi ligger an, men vil være med når jeg har tid. Jeg tror jeg skal bli med på kampen torsdag, sier Dahl.

Merker interessen

Det skal også Petter Northug. På grunn av skader flyttes han sannsynligvis ned fra midtbaneplass til forsvaret mot Egge.

–.Selv om han ikke har trent med oss så langt, vet vi hva Petter står for, forteller trener Berge, som merker den økte interessen som følge av Northugs fotballplaner.

–.Både TV2 og NRK har sagt at de vil komme og jeg håper folket har troen på oss, sier Vidar Berge.! 
    
      (Foto: TERJE VISNES)

  Foto: TERJE VISNES

 
    
      (Foto: Rune Petter Ness)

  Foto: Rune Petter Ness

På forsiden nå