Byåsen henter datteren til «Rambo»

Supertalentet Marie Henriksen (15) er på vei inn i Byåsens A-stall.

Saken oppdateres.

Stortalentet Marie Henriksen (15) er på vei inn i Byåsens A-stall. Trener Geir Oustorp gjør det for å unngå at hun ender opp som langtidsskadde Gøril Snorroeggen.

- Det er altfor mange som river og drar i henne. Hun spiller nasjonal serie og regionsserie. I tillegg kommer landslaget. Det blir altfor mye aktivitet, og det gjør at hun ikke får trent ordentlig, sier Byåsen-trener Geir Oustorp.

Denne sesongen har hun spilt for IL Trond, som i helgen tok tredjeplassen i det nasjonale sluttspillet for 16-åringer. Hun har også vært en del av klubbens 18-årslag.

Sammenlignes med Gøril

Oustorp sammenligner Henriksen med Gøril Snorroeggen. Også hun var regnet som et supertalent i ung alder, og spilte for svært mange lag. Snorroeggen har vært ute med skade i store deler av sesongen, etter at hun i høst måtte operere skulderen. Skaden kom som et resultat av mye kastbelastning over tid. Også tidligere har landslagsstjernen slitt med skader.

- Det handler om å forvalte henne bra, og sørge for at hun får trent ordentlig. Hun kan sikkert spille fire-fem kamper i uken, men da får hun ikke trent som hun skal, sier han.

Løsningen for Byåsen-treneren er at 15-åringen tas opp i Byåsens A-stall.

- Der får jeg full kontroll på henne. Det er så viktig at hun får trent riktig i den alderen der, og vi kommer til å ta ordentlig vare på henne og sørge for at hun får den basistreningen hun trenger.

Henriksen kommer også til å gå på håndballinjen på Heimdal VGS, der Oustorp er engasjert som trener. Dermed vil han ha den totale oversikten over håndballhverdagen til ungjenta.

Skryter av Trond

Pappa Trond Henriksen mener balltalentet har hatt en god håndballhverdag i Trond.

- De har trent mye og godt, og hun har hatt et kjempeopplegg i Trond. Lagvenninnene og trenerne har vært viktige faktorer for Maries utvikling, sier han.

- Det har ikke vært noe overforbruk på Marie, legger han til.

Den tidligere RBK-spilleren og -treneren tror likevel overgangen til Byåsen er bra for datteren.

 
På forsiden nå