«Helvetesøkta» ga kvalme og hodepine

Oslo (NTB-Per-Kristian Eriksen): Aksel Lund Svindal sank sammen på krakken. Den første «helvetesøkta» ga både hodepine og kvalme, men da visste han også at alt er normalt.

Saken oppdateres.

- Puhhhhh......den første analoge økta er alltid fryktelig slitsom, men trøsten er at det blir bedre etter hvert. Akkurat nå sitter jeg her med både hodepine og kvalme, men da vet jeg samtidig at alt er som det skal, for det er normalt. Det er alltid slik når vi starter opp med denne typen trening, sier Aksel Lund Svindal til NTB.


Olympiatoppens Finn Aamodt ledet treningsøkta i Havnabakken på Nordberg i Oslo onsdag. Han sparte verken løperne eller seg selv.


- Dette er imitasjonstrening. Vi etterligner de øvelsene og bevegelsene løperne gjør når de kjører renn. Så holder vi på så lenge om gangen at det blir som å kjøre to ganger utfor i Wengen etter hverandre. Når gutta klarer dette, så klarer de også å kjøre utforrennet der, sier Finn Aamodt.


Han skal ha en økt «helvetestrening» i uka med alpinistene, og de skal holde på i seks uker, men da skal også formen være solid og god.


- Jeg liker å ha ansvaret for disse øktene, og etter å ha sett gutta i aksjon i denne første testen, må jeg si jeg er litt overrasket over at de holdt såpass bra som de gjorde. Selvsagt er det et stykke igjen til toppformen, men de hadde god flyt, mener Aamodt. (©NTB)


På forsiden nå