Forbereder småbarn på et liv som proffboksere

Melhus (NTB): Helge Wærøy som har vært trener for både Cecilia Brækhus og Andreas Evensen, forbereder barn helt ned i seksårsalderen på et liv som proffboksere.

Saken oppdateres.

- Helt fra barna er små skal de opptrenes både holdnings- og ferdighetsmessig til å bli proffboksere, sier karismatiske Wærøy til Adresseavisen. Han driver sitt eget proffakademi i boksing, men presiserer at det ikke er snakk om å slippe barna for tidlig inn i ringen.


- Vi skal delta på noen få utvalgte amatørstevner tidlig i karrieren. Går ungene på en smell er det bare å reise hjem og trene mer. Med en gang utøverne jeg har ansvaret for er modne og voksne nok, skal de sluses inn i proffboksingen. De skal være 100 prosent forberedt før de entrer ringen, sier han.


Wærøy har lenge vært i konflikt og på kollisjonskurs med Norges Bokseforbund. Han har ingen tro på den satsingen forbundet driver med.


- Amatørboksingen er død. Dommerne og datamaskinen som avgjør kampene har gjort idretten uforståelig. Selv jeg som har vært med i mange år, har problemer med å skjønne hvem som vinner amatørkampene, sier han.


Bokseforbundet har liten tro på det Wærøy driver med i Melhus. (©NTB)


På forsiden nå