Idrettskretsen tar affære

Idrettssjef Tore Rømo i Sør-Trøndelag idrettskrets vil følge opp Helge Wærøys proffakademi i Melhus. Han ber foreldre holde barna unna.

Saken oppdateres.

- Dette er direkte tragisk, og bryter med alt som heter barneidrettens bestemmelser. Jeg tar avstand fra tankesettet, og lover at idrettskretsen vil ta affære overfor Wærøy, sier Rømo.Adresseavisen skrev i går om Wærøys opprettelse av et proffakademi på Melhus. Her blir barn helt ned til seks-syvårs alder både holdnings- og ferdighetsmessig opplært til å bli proffboksere.- Det Wærøy driver med har ingenting med idrettens verdier eller holdninger å gjøre, sier Rømo.Advarer foreldrene

Wærøy mener det ordinære rekrutteringsarbeidet med amatørboksing gjennom bokseforbundet er avleggs og mener amatørboksninger er død. Derfor er det i følge boksetreneren bedre å lære barna hva som kreves i proffboksingen så tidlig som mulig.Rømo advarer foreldrene mot å bli med på en slik tankegang, og ber dem være sitt ansvar bevisst.- Jeg vil råde foreldrene til holde barna unna proffakademiet, sier idrettssjefen.Rømo får støtte fra Steffen Tangstad, Norges beste proffbokser gjennom tidene.- Jeg tar sterkt avstand fra dette tiltaket, mer vil jeg ikke kommentere, sier Tangstad.Allsidighet viktigstBoksetrener og manager Robert Walstad mener barna bør prioritere allsidighet i stedet for proffakademiet.– Jeg kan ikke se at systematikk i et proffakademi med barn i seks-syvårs alder gjør vår idrett bedre. Jeg greier heller ikke se hvordan så små barna skal kunne følge systemet. Barn bør etter min mening prioritere allsidighet helt frem til tenårene, sier Robert WalstadBokseentusiasten har fulgt sønnene Frank Robert og Reidars karrierer helt siden de knøt sine første bokshansker. Felles for dem begge var at de holdt på med andre gjøremål enn boksing da de begynte å bli skolemoden.- Jeg var selv fotballtrener for miniputtene da Frank Robert var liten. Reidar syklet og klatret i trærne i tillegg til å bokse.- Det er mulig store idretter som fotball kan lykkes med sine akademier. For boksing, hvor rekrutteringen er langt lavere, er ikke dette veien å gå, sier Walstad.

 
På forsiden nå