Fortida sikrer framtida

Vektløfteravdelinga i Nidelv IL blåser nytt liv i ordtaket om at eplet ikke faller langt fra stammen. I helga løftet tre sønner av tre veteraner for personlige rekorder og NM-medaljer i ungdoms-NM på Vigrestad.

Saken oppdateres.

De har virkelig tatt rekrutteringsarbeidet på alvor, gamlegutta i Nidelv. For 20 år siden kjempet Kjell Roger Engvik, Bjørn Johnsen og Arne Grostad selv for rekorder og heder. Til dels med stort hell. Sistnevnte står fortsatt bokført med det beste resultatet en trønder noensinne har oppnådd.

Lørdag var det altså sønnene som var i aksjon. Trond Engvik (16), Jørgen Johnsen (15) og Espen Grostad (15) er alle lovende vektløfterspirer. Samtlige innfridde forventningene i NM. Nidelv-løfterne satte totalt sju personlige rekorder av ni mulige.

Sølv og bronse

Aller best gikk det for Jørgen Johnsen i 85-kilosklassen. Med 70 kg i rykk og 92,5 kg i støt sikret han seg NM-sølv. Espen Grostad fulgte opp med bronse i klassen 85+. Han satte tre personlige rekorder. I støt plusset han på fem kilo på sin gamle rekord. Trond Engvik ble «bare» nummer åtte i 77-kilosklassen. Dette var imidlertid mesterskapets største klasse, og Engvik perset med ti kilo i rykk.

- Vi må si oss veldig godt fornøyd, fastslår trener Trond Kvilhaug, som likevel ikke er overrasket. Han sa på forhånd at alle tre ville være med i medaljekampen på en god dag.

- Guttene har hatt stor framgang det siste året, så vi hadde forhåpninger, innrømmer Kvilhaug.

Generasjonsskifte

Vektløftersporten i Norge har lenge vært nede i en bølgedal. Også i Nidelv har man fått merke at det er vanskelig å rekruttere nye utøvere.

- Å få ungdom til å satse på vektløfting er ei stor utfordring. Det er ingen tvil om at vi er inne i et generasjonsskifte, innrømmer Bjørn Johnsen, som nylig overtok ledervervet i vektløfteravdelinga i Nidelv. Klubben har i dag rundt 20 aktive vektløftere med variable ambisjoner. Det er magert, sammenliknet med glansdagene.

Deltakelsen under årets ungdoms-NM er imidlertid et langt skritt i riktig retning. 71 deltakere var påmeldt. Det er ny rekord. Den forrige rekorden ble satt for 20 år siden, i 1982. Da deltok 62 unge vektløftere.

Drivkraften for de unge Nidelv-vektløfterne er jakten på nye rekorder.

- Vektløfting er veldig målbart, det er lett å merke framgang. Det er en av de tingene som gjør at det artig å holde på, poengterer Jørgen Johnsen.

 
På forsiden nå