Lotte Lien ble europamester

Lotte Lien koste seg til 5-0-seier i finalen og EM-gull i weltervekt søndag. Polske Katarzyna Furmuniak hadde ingenting å stille opp mot den norske sensasjonsjenta

Saken oppdateres.

Jeg virkelig gledet meg til denne finalen, for jeg var veldig rolig og hadde nervene under kontroll. Jeg bokset med fullt fokus og storkoste meg, sa Lotte Lien til NTB da hun sto med gullmedaljen rundt halsen.

– Lotte hadde full kontroll og vant en soleklar seier. Dette var nok den letteste kampen hun bokset i dette mesterskapet, sa landslagstrener Max Mankowitz.

– Jeg begynte med de beste. Det ble mye kjemping og en kamp for å overleve i mesterskapet, men jeg følte at jeg fikk vist hva jeg kan av boksing i finalen, sa Lotte Lien.

Hun innledet med å slå svenske Klara Svensson knockout i tredje runde i den aller første kampen i EM. Den svenske jenta, som Lotte Lien har trent med i oppkjøringen til mesterskapet, var regnet for å være en av de største favorittene, men Lien gikk til kampen uten respekt og fikk betalt for det.

Russiske Jirina Potejeva måtte gi tapt i kvartfinalen. Da vant Lotte Lien 2-1 etter at den russiske favoritten kanskje hadde undervurdert henne en del. I den kampen ble Lien truffet en eneste gang, og det var 20 sekunder før slutt.

I semifinalen ble det et tett og tøft oppgjør mot franske Gayade Lagmiri. Det sto 5-5 på dommerkortene etter kampen, men Lien gikk til finalen med 10-6 i totalscore.Stor motivasjonsfaktor

– Jeg har ikke vært mester i mange minuttene, så jeg har ikke riktig klart å fordøye det ennå, men det er liten tvil om at dette er en enorm motivasjonsfaktor for meg, sa Lien.

I finalen sto det 0-0 etter de to første rundene. Lotte Lien tok en 1-0 ledelse etter tredje runde, men avsluttet fryktelig, levde opp til kallenavnet «La Bomba» og pepret sin polske finalemotstander med slag i den fjerde og siste runden. Dermed ble det klar 5-0-seier.

– Før mesterskapet følte jeg nok en medalje, for ikke å snakke om en EM-tittel, som noe veldig fjernt, men nå kan alle se at det er mulig å ha suksess dersom man beholder troen. Det er også helt klart at jeg kommer til å få mye større anerkjennelse og støtte, sa Lotte Lien til NTB.Ikke proff

Noen proffkarriere tenker hun ikke på. Det blir ikke aktuelt for den unge trønderske weltervekteren å gå i Cecilia Brækhus’ fotspor de nærmeste årene.

– Jeg ser mot OL i London i 2012 og føler at jeg er et skritt nærmere deltakelse der med denne medaljen. Derfor tenker jeg foreløpig ikke på noen proffkarriere. Det er så mange andre mål å gå inn for, og før et eventuelt OL i London er det mange andre mesterskap.

Hun har tatt europeisk boksing med storm og vant nok en av de mest overraskende gullmedaljene på mange år i bokse-EM.

– Nå fikk jeg et skikkelig bevis på at det er riktig det jeg har gjort på trening og i oppkjøringen. Etter denne seieren føler jeg for en liten feiring, men først må jeg ta noen telefoner hjem til Norge. Jeg må snakke med familien min og alle de andre som har gitt meg støtte disse dagene. Dem har det ikke vært få av, sa den ferske EM-vinneren

 
    
      (Foto: SCANPIX)

  Foto: SCANPIX

 
    
      (Foto: Kallestad, Gorm)

  Foto: Kallestad, Gorm

Gikk du glipp av disse?
 
 
 
 
 
 
På forsiden nå