Nidaros fikk pryl

Nyopprykkede Nidaros Innebandy maktet ikke å holde følge med tempoet til topplaget Fjerdingby under lørdagens hjemmekamp og tapte til slutt 1-16 mot Oslo-laget.

Saken oppdateres.

Hjemmelaget hadde et svare strev med å forsvare seg mot et offensivt sterkt Fjerdingby. Med sluttstillingen 1 -16 innrømmer spillende trener Christopher Hemstad at tempoet ble for høyt.

- Det gikk mye fortere enn vi er vant med fra 1.divisjon Midt-Norge. De tok oss i starten med masse tvers-over pasninger, de er veldig gode offensivt og vi var på forhånd klar over at det kom til å bli tungt, kommenterer en skuffet trener etter stortapet i elitedebuten.

- Det er vanskelig å motivere gutta når vi ligger så langt bak på et tidlig tidspunkt, legger han til og sier seg enig i at kampen var en ilddåp for trondheimsguttene.Tapte mest i starten

Det var i starten at Nidaros slet mest med å tilpasse seg Fjerdingbys offensive kontringer og raske finter. Med 0-5 etter få minutter spilt hadde hjemmelaget en tøff oppgave foran seg. Stillingen etter førsteomgang var 7-1, og det var den fortsatt et kvarter inn i andreomgang.

- Vi spilte veldig bra i store deler av andreomgang, det er positivt at vi holder stand mot de i en lengre periode, sier Hemstad som håper og tror at laget vil tilpasse seg farten, teknikken og nivået etter flere kamper og mer trening.

Nidaros møter to sterke lag i de neste kampene mot henholdsvis Sagene og Tunet. Begge lagene er solide og medaljefavoritter. Hemstad tror at det også blir tøft å møte de relativt tidlig i sesongen, men legger vekt på at de også møter lag som er på samme nivå.

- Mot Harstad skal vi slåss, vi har jobbet for dette, lover Hemstad som tror at de har gode muligheter mot nordlendingene.

Før årets opprykk har Nidaros vært i hele ni opprykkskvalifiseringer uten å lykkes.Mangler matching

Oppkjøringen har ikke vært helt smertefri for Nidaros i forkant av sesongstart.

- Lenge hadde vi ikke hall ettersom Nidarøhallen var stengt fram til midten av august, og vi har hatt få treninger. I tillegg møter vi lag som ofte har treningskamper mot hverandre og som har jevngode lag i nærheten, forklarer Hemstad.

Det eneste laget i Midt-Norge er Nidaros, og nordover må man helt til Harstad for å finne neste elitelag. I kontrast er det hele sju elitelag i Oslo.

I tillegg har Nidaros problemer med å etablere to svenske elitespillere i Trondheim som er interessert i å spille for klubben.

- Vi har noen svensker som er aktuell, det ville forsterket laget, men vi har foreløpig ikke lyktes med å skaffe de bosted i byen.

Fjerndingby-trener Urban Nilsson tror det er håp for Nidaros i divisjonen, men presiserer at det tar tid å tilpasse seg.

- Alle som rykker opp er uvant med tempoet, i tillegg til at de er mindre ballsikker. Det tar tid å tilpasse seg, sier Nilsson som håper å lede Fjerdingby til et bedre resultat i årets cup enn fjorårets femteplass.Kampfakta

Nidaros - Fjerdingby 1-16 (1-7,0-4,0-5)

Nidarøhallen

Tilskuere: 131

Mål Nidaros: Per Kristian Sætherskar

Mål Fjerdingby: Jörgen Jonsson 3, Glen Evensen 3, Raymond Evensen 2, Johan Emriksson 2, Niclas Johansson 2, Daniel Baronowsky 2, Lars Løken, Christian Haglund. Utv.: Nidaros ingen, Fjerdingby ingen.

Skudd: 19-47

Dommere: Haug/Rønningen

 
På forsiden nå