- Å se som et barn

Brannulykken for over 25 år siden tok nesten livet av Lasse Gustavson. Nå foreleser han om positiv tenkning og kommunikasjon for andre.

Saken oppdateres.

Da Gustavson våknet etter ulykken som nesten kostet han livet, var han like forsvarsløs og svak som et spedbarn. Halve kroppsvekten var borte etter to måneder i koma, smertene uutholdelige og brannskadene massive. Men Lasse klamret seg fast til livet, og kjente på følelsen av å våkne til liv for første gang.

-Jeg kunne ikke se, men jeg hørte stemmer og merket veldig godt energien fra mennesker. At jeg hadde gode mennesker rundt meg som ville meg godt var avgjørende for at jeg overlevde, sa han under foredraget ved Stavset Skole tirsdags kveld.

Bryte mønstre

Gustavson er spesielt opptatt av energi og kommunikasjon i sine forelesninger. På spørsmål om hva han førts og fremst ønsker å nå fram med i sine foredrag, er han opptatt av samhandling mellom mennesker og muligheten til å komme seg vekk fra fastlåste situasjoner og mønster.

- Jeg vil få folk til å tenke over hvordan vi er med hverandre. Mange er ubevisst sine mønstre, og mange er i negative mønstre. Men det går an å bryte ut av det, det finnes alternativer, kommenterer han.

Å være ærlig med seg selv, å være modig nok til å innrømme at man har feil er et skritt nærmere forståelse. Og forståelse danner grunnlaget for bedre kommunikasjon og i tur bedre flyt i samhandling.

Effektiv pengeinnsamling

Mange tok turen til Stavset for å høre på den velrenommerte svenske foredragsholderen. Han var hyret inn av Lilleguttelaget til Byåsen IL i regi av foreldregruppen med Arne Hoel i spissen.

- Vi var lei av å selge lodd og drive med kakesalg. Det er mye logistikk og arbeid og det blir lite penger av det. Ettersom jeg kjenner Lasse fra mange år tilbake kom jeg og han på ideen om å få han til å holde foredrag og samle inn penger fra billettinntektene. Det passet bra i høst, og det har vært en kjempesuksess, kommenterer Arne Hoel.

Lilleguttelaget har tjent 87 000 på innsamlingen, og pengene skal brukes på turneringen, utstyr og til å dekke inn andre utgifter til satsingen. 
        
            (Foto: SIGRID AAS)

  Foto: SIGRID AAS

På forsiden nå