Skinstad vil tette Red Bull-smutthull

ROGLA: Petter Northug markedsførte Red Bull tungt under dagens verdenscupsprint. Nå varsler langrennssjef Åge Skinstad endringer i regelverket.

  Foto: BIRGER LØFALDLI

Saken oppdateres.

I verdenscuprenn er det normalt kun skiforbundets sponsorer som blir profilert av de norske utøverne. Petter Northug og Red Bull har imidlertid funnet et smutthull i regelverket.

Under dagens verdenscupsprint i Rogla brukte han en buff med drikkeprodusentens logo. Det samme gjorde han under en av konkurransene på Beitostølen i november.- Brukte buff på grunn av kulden

- Jeg har fått denne buffen fra Red Bull. Det er sjelden jeg bruker den i skirenn, det må jeg si. Men jeg frøs noe så inni h...... i dag, sier Northug til adressa.no.- Skjønner du at noen kan reagere på dette?- Det er sikkert fint for dem å reagere, hvis de gjør det. Det er lovlig. Men det kan komme regler på det, sier dagens vinner av sprinten i Rogla.

Debatten rundt skistjernens omstridte private avtale har rullet og gått siden sesongstarten på Beitostølen.

Sportssjef Åge Skinstad sier at skiforbundet kommer til å lage nye regler og at det etter 2010-sesongen ikke vil være noen åpning for denne type profilering av private sponsorer.Finnes ikke klare regler

- Det finnes ingen klare regler fra FIS. I dag var det veldig kaldt, og for meg er det viktigere at folk ikke fryser. Vi har ingen avtale og dette er Petters valg. Men etter 2010 har vi solgt denne flaten til våre sponsorer, sier Skinstad til adressa.no.

Han legger til at dette klesplagget ikke er omtalt i regelverket.

- Jeg tipper at det kommer regler veldig fort. Petter ville aldri ha gått med den om det ikke var for kulden. Og han dekker ikke for noen av skiforbundets sponsorer, poengterer Skinstad.

På bildet over går det svært tydelig frem at Red Bull er blant Petter Northugs private samarbeidspartnere. Red Bull kan være vel så synlig som skiforbundets hovedsponsor DnB Nor. Sponsorsjefen i DnB Nor Jacob Lund er tydelig på at han nå ønsker en skikkelig opprydning.

- Problemet har økt

- Hvis det finnes smutthull, så er de til for å tettes. Problemstillingen har ikke vært der tidligere, fordi det ikke har vært denne type aggressivitet fra private sponsorer. Det er veldig bra at vi nå får en debatt rundt dette temaet. Jeg vet at skiforbundet jobber med saken og det er jeg glad for, sier Lund til adressa.no.

- Både jeg og skiforbundet ser at problemet har eskalert, legger han til.

Skiforbundets sponsorsjef Bernt H. Olderskog forklarer at de gjeldene FIS-reglene er uklare på dette området.

- Dette er flater som er vanskelig definert. FIS bør gå gjennom regelverket, men ikke med det utgangspunkt å begrense. Jeg tror vi sammen med FIS må se på regelverket. Buff er i grenseland, sier Olderskog.

 
    
      (Foto: BIRGER LØFALDLI)

  Foto: BIRGER LØFALDLI

 
    
      (Foto: scanpix)

  Foto: scanpix

 
    
      (Foto: Birger Løfaldli)

  Foto: Birger Løfaldli

På forsiden nå