Petter får mamma til å kjøpe julegavene

ROGLA: Petter Northug bruker ikke fritiden til å kjøpe julegaver. Det tar mamma seg av.

  Foto: BIRGER LØFALDLI

Saken oppdateres.

Etter en ny fantastisk skidag for Petter Northug, drar han nå hjem til Trøndelag for å feire jul.

I dag vant han den klassiske tremila i slovenske Rogla i suveren stil. Petter hang enkelt med feltet og rykket fra på sedvanlig vis helt på slutten.Krysser fingrene

- Det ble veldig bra også i dag. Nå skal jeg hjem og hvile noen dager, sier Northug, som på Adresseavisens spørsmål om han har handlet inn julegavene, svarer slik:

- Jeg får folk til å kjøpe julegaver for meg. Jeg bruker muttern som konsulent. Jeg sier hvem jeg vil gi gaver til, så krysser jeg fingrene for at det blir bra, smiler skistjernen.

Han har slett ikke sansen for å dra rundt i butikker og handle inn gaver til venner og familie.Liker ikke kjøpesenter

- Jeg får helt syra hvis jeg må på et kjøpesenter. Muttern får et kort av meg, svarer han.

- Er det hun som kjøper julegaven fra deg til kjæresten også?

Petter drar på det, før han til slutt sier:

- Ingen kommentar.

Uansett, i helga ga han en fenomenal førjulsgave til langrennsinteresserte nordmenn. Seier på sprinten i går og ny triumf på tremila i dag gjør ham til favoritt på samtlige OL-distanser.

Rønning nest best

Russerne Alexander Legkov og Maxim Vylegzjanin ble nummer to og tre. Eldar Rønning ble nest beste nordmann på 10. plass. Deretter fulgte Roger Aa Djupvik på 16. plass, Anders Aukland på 24 og Martin Johnsrud Sundby på 36. plass.

Petter Northug tar med seg den gule verdenscuptrøya hjem til Trøndelag. Den har han tenkt å forsvare når Tour de Ski settes i gang på nyåret. I romjula vil han stort sett oppholde seg i Meråker.

- Jeg ligger veldig bra an i verdenscupen og det er mange poeng å hente i Tour de Ski, sier Petter Northug.Nytt sterkt Bjørgen-løp

I tillegg til Northugs suksess tok Marit Bjørgen en sterk andreplass i dag. Justyna Kowalczyk vant kvinnenes 15-kilometer.

- Jeg er veldig fornøyd med første- og andreplass før jeg skal ha en måned lang treningsperiode, sier Bjørgen.

Øvrige norske plasseringer: 5) Kristin Størmer Steira 12)Vibeke Skofterud ble nummer 20)Marthe Kristoffersen nummer 26)Therese Johaug.

 
        
            (Foto: BIRGER LØFALDLI)

  Foto: BIRGER LØFALDLI

På forsiden nå