Nettaksjon mot halleie

Over 1800 mennesker aksjonerer nå via Facebook mot innføringen av halleie i Trondheim. Initiativtager Runar Meder tror politikerne snur på grunn av folkeopprøret.

Saken oppdateres.

- Jeg tror ikke det er urealistisk at politikerne omgjør vedtaket om å gjeninnføre halleie. Engasjementet i denne saken viser at det vil bli ubehagelig for dem stå på det opprinnelige vedtaket, sier Runar Meder, som er styremedlem i Kolstad Håndball.

Aksjonen ble startet etter at flere av møtedeltagerne under debatten med politikerne i håndballregionens regi forrige uke, reagerte på det de mener var en lite konstruktiv holdning fra de folkevalgte.

- Politikerne vet ikke hva de gjorde da de vedtok å gjeninnføre halleien, og jeg er spent på om de vil gå i krigen for halleien når de ser det store folkelige engasjementet, sier han.

I løpet av den første uken har over 1800 mennesker meldt seg på Facebook-aksjonen.

- Til bystyremøtet 18. februar håper vi å nærme oss 3000 medlemmer.

Aksjonen har også et annet formål.

- Vi ønsker at vedtaket om halleien ikke skal bli glemt. Gjennom aksjonen vil vi holde høyt fokus helt frem til bystyrebehandlingen om to uker, sier Meder.

Kostbart vedtak

Det var i desember at bystyrets store flertall valgte å banke gjennom en ordning som betyr at alle seniorlag i Trondheim må betale 425 kroner for å leie en halltime. Selv om intensjonen var å belaste voksne spillere, er klubbene helt avhengige av å fordele utgiftene nedover i aldersbestemte klasser. Kolstad regner med en merkostnad på over 200 000 kroner i 2010.

- Ordningen får de merkeligste konsekvenser. Sverresborg har et Gutter-17 lag, som er et av landets beste. De spiller i andredivisjon for seniorer for å få matching, men må nå trolig ut med 100 000 kroner i ekstra treningskostnader hvis vedtaket opprettholdes, sier Meder.

 
På forsiden nå