Kjøpte seg inn i svensk team

Lørdag debuterer Kjell Arne Smerud som andrefører i det svenske Olsbergs MSE-teamet (Omse). Plassen har han kjøpt med god hjelp fra private sponsorer.

Saken oppdateres.

- Avtalen går over tre år, og de neste sesongene vet jeg hva jeg skal gjøre, smiler han.

Kjell Arne Smerud flyttet fra Hadeland til Hommelvik for snart tre år siden, og representerer stjørdalsklubben NAF Motorsport Trøndelag. De siste årene har han sammen med venner og samarbeidspartnere i Hommelvik drevet sitt eget rallycrossteam.

En innkjøpt Citroën, som Kenneth Hansen tidligere har vunnet EM med, skulle hjelpe den femdobbelte norgesmesteren i rallycross til å få sitt internasjonale gjennombrudd.

Problemer med å skaffe sponsorer sørget for at 2009-sesong ble amputeret. Kun to løp ble gjennomført, men sportslig gikk det likevel bra. En tredjeplass i Höljes rager høyt i rallycrossirkuset.

Smeruds gamle team er nå lagt ned, og bilen er nå til salgs.

- I Omse er alt ivaretatt, og jeg kan konsentrere meg om å kjøre. Ryker motoren, blir den erstattet uten at jeg trenger å tenke på kostnadene.

Hvor mye Smeruds personlige sponsorer har betalt for å kjøpe seg inn i teamet, vil hovedpersonen ikke ut med.

- Uansett blir ikke jeg rik av å drive med motorsport.

Topp tre

Lørdag kjører Smerud sin første EM-runde for Omse på Montalegre-banen i Portugal. Bilen han råder over, er en Ford Fiesta 2 liter med turbo som bruker to sekunder på 0-100 kilometer i timen.

Dagen før avreisen til den iberiske halvøyen, gjennomførte han 30 treningsrunder på banen i svenske Strängnes.

- Jeg sammenlignet mine rundetider med hva andre førere tidligere har kjørt på. Jeg lå langt over gjennomsnittet, og bilen fungerte nesten optimalt fra første runde, sier han.

Divisjon 1 er gromklassen i rallycross. I fjor vant nordmannen Sverre Isachsen, men både Kenneth Hansen, Smeruds teamkompis Anders Eriksson og comebackkongen Ludvig Hunsbedt er alle like hete favoritter.

- Med utstyret jeg nå råder over, sikter jeg inn på pallen sammenlagt. Samtidig vet man aldri hva som kan skje, det finnes ingen garanti i dette gamet.

 
 
På forsiden nå